Un himne pel món...

" Un himne per no guanyar" LLuís Llach



Aprofitant que l'any 2008 va ésser L'ANY INTERNACIONAL DE LES LLENGÜES, l'Aula d'Acollida vàrem participar en el FESTIVAL DE NADAL amb un petit muntatge . Vam confeccionar aquest powerpoint amb imatges de diferents indrets del món i amb la música de Lluís Llach . Mentre es veia aquest power van sortir 9 parelles alumne -professor a l'escenari . Cada parella deia una paraula ( primer la deia el profe amb la llengua pròpia de l'alumne i després l'alumne la traduïa al català ).Les nou paraules escollides i les llengües pròpies dels alumnes varen ésser aquestes :
Confiança ( en wòlof ), respecte ( en romanès ), justícia(en xinès), esperança ( en romanès), somni ( en gallec), il·lusió ( en amazic), tendresa ( en castellà), amor ( en mapadungun) i pau(en àrab ). Era la nostra manera de dir BON NADAL i el nostre CANT A LA DIVERSITAT . Aprofitem per donar les Gràcies als alumnes i profes que hi van participar : El Ben del Senegal, l'Adrian de Romania,la Lina de Xina, la Dounia de Polònia -per part de mare -i del Marroc-per part de pare-,
l'Esther de Galícia, l' Abdelmajid del Marroc (Bereber),el Juan David de Colòmbia ,el Vicente de Xile , la Nàdia del Marroc , el Josep de Música , la Mai i la Lali de Socials , les Núries d'anglès, l'Enrique d'Educació Física, la Mercè de Castellà , el Jaume de l' Aula Oberta i la Teresa de l 'Aula d' Acollida .
I un agraïment especial per al Tino que ens va deixar aquestes imatges tan boniques.

FELIÇ 17 !!!! I continuem fent arrelar i enlairar SOMNIS!!!


El bloc "Artquímia" ha complert el seu 8è aniversari el gener del 2017. Vam néixer tímidament,com a bloc d'AA, la tardor del 2008 a l'INS Estany de la Ricarda del Prat i ens vam presentar de debò el gener de l'any 2009. Des del curs 2009-2010 fins al curs 2010-2011 vam continuar amb molta il.lusió a l'INS Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts . I el curs 2011-2012 vam retornar al Prat, començant una nova etapa a l'INS Salvador Dalí.
El més important de tot és que seguim pensant que QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL :-).

Per això a l'aula d'acollida- i a partir d'ara a l'aula ordinària- hi van néixer i hi naixeran paraules ....El curs 2007-2008 hi va néixer la paraula "BABELARTQUÍMIA.CAT". La vàrem presentar en públic per SANT JORDI com a preludi de la nostra EXPOSICIÓ DE TITELLES . Es una paraula de significat obert i plural .
I un dels seus significats és aquest :
"Babelartquímia" és una invitació a buscar entre totes i tots noves fórmules d'ensenyament i aprenentatge per atendre tots els móns personals, creatius i diversos que existeixen a les aules d'aquest jove segle XXI .
El curs 09-10 la paraula"BABELARTQUÍMIA.CAT" va ser presentada en el I CONGRÉS DE PRÀCTIQUES EDUCATIVES INNOVADORES AL BAIX LLOBREGAT.
Si vols saber què hi vàrem dir clica aquí :
El dol migratori a l'aula d'acollida
El juliol vam participar a la 20a Escola d'Estiu de la FUNDACIÓ SERGI de Girona dins del Seminari "Repercussions del procés migratori en la salut emocional i mental des d'un enfocament social i comunitari ."
I el curs 2010-2011 ens va regalar un començament màgic:
El mes d'octubre vam participar a les Jornades NOS+ALTRES 2010 de Figueres.
El novembre al VII Simposi de LLengua i Immigració de Girona i al 29è Festival Internacional de titelles de Bilbao ("IV Encuentro Internacional de títeres en femenino")
El gener de l'11 vam iniciar un nou projecte d'AA batejat amb el nom "Equipatges singulars, equipatges universals". També vam col·laborar amb les jornades "Sant Vicenç divers" que organitzava el Centre de Normalització Lingüística de Sant Vicenç dels Horts.
I... celebràrem la primavera de l'11 amb l'activitat quinzenal "Esmorzars, jocs i paraules"
A partir del setembre de l'11 vam iniciar una nova etapa:
De l'Aula d'Acollida a l'Aula Ordinària. Al nou institut no hi ha AA i aprofitarem tota la riquesa apresa en aquests 6 cursos d'acollida, per compartir-la a l'aula ordinària.
Estem molt contents d'haver retornat al Prat, la ciutat on va néixer el bloc.
També ens fa molta il·lusió i alegria dir-vos que el 28 de juny del 12 vam participar a la III Jornada de Titelles i Educació presentant de nou "Babelartquímia.cat",El dol migratori a l'aula d'acollida. Trobareu la crònica de la Jornada a les revistes online PUTXINEL·LII i TITERESANTE(la 1a en català i la 2a en castellà). El comentari sobre la nostra intervenció el podeu llegir en un paràgraf sota de la 3a imatge :).
El curs 12-13, un part d'artquímia va haver de sumar forces per poder guanyar una batalla molt especial i
l'altra part va continuar fent relalitat UTOPIES: El novembre del 12 va començar el curs-projecte pilot "CAPSES D'ANADA I TORNADA, del jo al nosaltres" i va donar resultats molt bonics.També vàrem presentar el projecte al "V Encuentro de Títeres en Femenino" de Bilbao. Teniu la informació a la part superior del marge dret del bloc.Esperem que us agradi :) !!!
El curs 13-14 el projecte va continuar i el 22 d'abril vam poder estar de nou a peu d'aula:
Una altra batalla guanyada !!!!!

El curs 14-15 el projecte de les capses es va convertir en un Seminari de treball molt enriquidor i fructífer.I personalment, els alumnes de 1rC i Aula Oberta de l'INS Salvador Dalí del Prat de Llobregat van fer ben seu el projecte : Moltes gràcies, GROCS!

El curs 16-17 iniciem una nova etapa a l'INS Barcelona-Congrés . Retornem a l'Aula d'Acollida, a l'origen on va començar tot ...

Continuem el camí amb coratge i entusiasme:

Som aprenents de VIDA !!!!


MOLTES GRÀCIES A TOTES LES PERSONES QUE ENS HEU ACOMPANYAT I AJUDAT A TIRAR ENDAVANT

"FEM L'ESCAMOT DELS QUI MAI NO RECULEN"

Joan Salvat-Papasseit


AMISTAT,una bella paraula.



Els amics ..., UN GRAN TRESOR !
Coneixeu el llibre EL MÓN GROC de l'Albert Espinosa ?
EL MÓN GROC (si creus en els somnis ,es faran realitat) és un lllibre que em va arribar a les mans per atzar, com les millors coses de la vida ...Tinc la sort d'haver conegut un munt de "grocs"..i entre ells.. TOT L'ALUMNAT QUE HE ANAT I VAIG CONEIXENT A L'AULA D'ACOLLIDA . Si voleu saber qui són ELS GROCS haureu de llegir el llibre.

"Artquímia" estima la MÚSICA, la POESIA i les PARAULES ...


"LA PARAULA ÉS L'ARMA MÉS PODEROSA " Ramon Llull

"Com una font, a voltes, LA PARAULA
diu els secrets del món" Joan Vinyoli

"FER CRÉIXER LES COSES DIENT-LES: HEUS AQUÍ EL MIRACLE" Palau i Fabre

"L'ETERNITAT NOMÉS VIU EN L'EFÍMER" Diego Jesús Jiménez

"M'EXALTA EL NOU I M'ENAMORA EL VELL" J.V Foix

"AUNQUE NO TE OLVIDA UN RECUERDO,QUE YA TE ACOMPAÑA UN SUEÑO" Jesús Lizano

"...És veritat: cantar esponja el cor i ajuda a estimar...Darrera el simple entreteniment, hi ha unes profundes ganes d'educar. Les cançons ens han d'ajudar a unir coses ben desaparellades:les classes socials, les diferents cultures i els diferents pobles.(..)Cantar és un llenguatge universal" Xesco Boix

"La utopia és una forma de caminar" E.Galeano

"Cal aprendre a estimar les diferències" Joan Fuster

"La solidaritat és la tendresa dels pobles " Gioconda Belli





diumenge, 31 de gener del 2010

El gener se'n va ...

Poema de LOLA CASAS


dissabte, 30 de gener del 2010

30 de gener , DIA ESCOLAR PER LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

( Chandler O' Leary )

"LA PARAULA ÉS L'ARMA MÉS PODEROSA " Ramon Llull

Dia a dia, teixint la pau amb les paraules ...

"I don't give direction to anybody, I let you imagine yourself, but what I try to give you is Love,Respect and Truth. I believe that trust is one of the simplest forms of wealth in this world.This is what we need..." Arto Tunçboyaciyan

divendres, 29 de gener del 2010

"Naltrus" estimem LA CULTURA POPULAR!!! I tu ?

Aquest cap de setmana la cultura popular de ses illes - com ja sabeu- envaeix el barri de GRACIA de Barcelona . Si vols formar-ne part "corre,vine i omple" :-) totes les cites que se t'ofereixen.... La primera cita d'avui divendres comença a les 22h al CAT de GRÀCIA amb el documental " DES CASTELL A SA POBLA ", tot un homenatge a LA CULTURA POPULAR .
I la segona ? Vine a descobrir-ho ....
I ara us deixem amb un tastet del documental d'avui : BON PROFIT !

RECORDEM GANDHI



FUNDACIO PER LA PAU

dijous, 28 de gener del 2010

RAMBO NO ,MAMBO!

Hola! Sóc l'Smail Ikken de 2n d'ESO i mirant vídeos d'animació per la pau m'ha agradat molt aquest que ara us penjaré. Espero que també us agradi a vosaltres!!



Els glossadors : Artesans de la paraula


Glosada amb Helena Casas, Titot, Panxlto, Caterina Canyelles, VOPB (Catalunya), Mateu Xurí, Antoni Galmés "Prim" i Blai Salom (Mallorca) i d'altres ...

Presentarà l’acte Felip Munar

Dia: Dijous 28 de gener
Hora: 21:30 hores
Lloc: CAT. Centre Artesa Tradicionàrius(Travessia de Sant Antoni, 8-10 del Barri de Gràcia)

I dissabte 30 de gener, a les places Diamant i Virreina del barri de Gràcia tenen lloc ELS FOGUERONS: la revetlla mallorquina Sa Pobla a Gràcia, que ha comportat un increment de l’intercanvi cultural entre l'illa de Mallorca i la ciutat de Barcelona. Veure Programa

Font: Cor de carxofa

dimecres, 27 de gener del 2010

Un Cafè per la Llengua

De dijous a dissabte d'aquesta setmana tens un ventall de propostes amb molt bon gust ...
Disfruta de la cultura popular que ens arriba de les illes Balears com per exemple aquest cafè per la llengua i moltes altres coses .

Un Cafè per la Llengua
Font: CAT

És un costum molt mediterrani que la gent es trobi per fer un cafè. Tant si és al bar com a casa, fins i tot a l’hora que sigui, fer un cafè en companyia implica conversa falaguera i gairebé sempre distensió i bon ànim. Fent un cafè es resolen discrepàncies, se signen bons negocis i, rallant en pla, en cadascun s’arregla el món i la bolla. ‘Un Cafè per la Llengua’, la campanya que enguany ha ocupat bona part de l’activitat desplegada per l’Obra Cultural Balear, seguint aquesta tradició, pren com a tema de conversa la llengua, la nostra, la catalana, i en parla naturalment, sense cridar, desmuntant tòpics i apriorismes; desballestant prejudicis; vencent desconeixements i reticències. Es dirigeix especialment als directius o persones preferents d’associacions i entitats de tots els àmbits socials, des del veïnal fins a l’esportiu tot passant pel del lleure —en tots els sectors de població—, el religiós o el sindical. És, per tant, una campanya àmplia i extensiva que no dubta a convidar persones poc avesades a parlar de llengua; de la catalana, esclar. L’objectiu que percaça ‘Un Cafè per la Llengua’ és aconseguir visualitzar encara més el català en les relacions socials, a les organitzacions i als seus espais, al carrer. Augmentar, en definitiva, l’ús social d’aquesta llengua, pròpia de les Illes Balears, en els seus territoris. Es tracta, finalment, d’animar tots els illencs que coneixen el català a usar-lo sempre i on sigui, que esdevingui la llengua d’acollida dels nouvinguts i de la cohesió social, que el català sigui valorat com a eina efectiva d’entesa i compromís amb les propietats del nostre país enmig de la mar. El futur del català depèn essencialment dels seus parlants. Per això, com més se senti arreu i es parli, més el prestigiarem i millor el situarem en el món de les llengües més reconegudes.

Jaume Mateu i Martí,
president de l’Obra Cultural Balear

Si vols mirar la resta de propostes clica a CAT( TRADICIONARIUS 2010)


dimarts, 26 de gener del 2010

Preparant el Dia escolar per la noviolència i la pau


GENERAL, EL TEU TANC
Bertolt Brech


General, el teu tanc és un vehicle poderós.
Pot abatre un bosc i masegar cent homes.
Però té un defecte:
Necessita un conductor.

General, el teu bombarder és potent.
Vola més que la tempesta i aguanta més que un elefant.
Però té un defecte:
Necessita un mecànic.

General, l'home és molt útil.
Pot volar i pot matar.
Però té un defecte:
Pot pensar.

diumenge, 24 de gener del 2010

Mmmm!!!! Quina llàstima no poder anar-hi ....

إبتداء من 21 يناير و إلى غاية 29 منه، تنظم فعاليات مهرجان الضفتين دورتها الثالثة التي ستمثل فنون المسرح و الرقص و السيرك و الأوبرا أنشطته الرئيسية. بدأ تفعيل هذا المهرجان المتنقل في المغرب سنة 2007 و إحتضنت شبه الجزيرة الإيبيرية دورته الثانية سنة 2008 في وقت منحت فيه رئاسة الإتحاد الأوربي لإسبانيا. و يعود المهرجان مرة أخرى إلى المغرب و تحديدا إلى كل من الدارالبيضاء و الرباط مع تمديد نشاطاته لتصل إلى مدن أخرى كطنجة و تطوان و مراكش و الجديدة.
يشمل برنامج المهرجان مجموعة من العروض الفنية من توقيع فنانين مغاربة و إسبان و ذلك إلى جانب إبداعات جاءت كثمرة للتعاون بين فعاليات فنية تنتمي إلى الضفتين و تقدم كل هده الأعمال في إطار تطلعات تهدف إلى تشجيع مفهومي المشاركة و التعايش السلمي. هناك تنوع في الأنشطة المبرمجة و تعدد من حيث الأبعاد في المضامين مما يساهم في تكريس المبادئ التي تبناها برنامج المعتمد في إطار الإتحاد الحضاري للضفتين و التي تجعل من المهرجان تظاهرة تتغيى من خلال قيم التعاون و الثقافة توفير فضاءات لاحترام التنوع و الاختلاف.
Si en voleu saber més : III Festival de las dos orillas

LA CASA AMAZIGA DE CATALUNYA : Una bona notícia !

Quina bona notícia saber del naixement d'aquesta CASA AMAZIGA DE CATALUNYA !!!!!
L'alumnat amazic de l'aula d'acollida i les seves famílies estaran contents de saber-ho...
I aquí us deixem amb unes paraules de la seva pàgina web Casa amaziga de Catalunya

La Casa Amaziga de Catalunya neix amb la voluntat de ser el referent del Poble Amazic a Catalunya i punt de trobada entre la ciutadania amaziga i catalana.

ELS AMAZICS
Amazic és el nom amb el qual es denominen els pobladors originals del nord d’Àfrica. Amazic significa lliure o noble. Es calcula que, en l’actualitat, la població amaziga està composada per més de 20 milions de persones. La seva llengua, l’amazic, s’ha mantingut essencialment com a llengua oral i està dividida en un gran nombre de dialectes.

La influència del Poble Amazic s’estén, de manera discontínua, des de l’oceà Atlàntic fins a l’oest d’Egipte, conjunt de territori que anomenen la Tamazgha. Sovint, coneixem aquesta zona com el Magrib, perquè aquest fou el nom que la colonització àrab va donar a la Tamazgha. La seva història està plena de conquestes romanes, àrabs, europees, etc. i aquest fet marca que, avui dia, la Tamazgha hagi esdevingut un territori fragmentat en diferents estats.

A Catalunya, es calcula que el 80% de la població d’origen magrebí es considera d’origen amazic. Aquest fet, situa a la llengua amaziga com la tercera llengua més parlada en el nostre territori, després del català i del castellà. Fruit d’aquesta realitat migratòria i del reconeixement mutu entre dos Pobles, el Parlament de Catalunya va aprovar la resolució 1197/VI de 6 març de 2002, des d’on es volia mostrar el suport a la identitat, la llengua i la cultura del Poble Amazic.

ÀMBITS D’ACTUACIÓ DE LA CASA AMAZIGA DE CATALUNYA
. Promoure el coneixement mutu entre Catalunya i la Tamazgha
. Enfortir el teixit associatiu amazic
. Impulsar el Codesenvolupament a la Tamazgha
. Enfortiment institucional i treball en xarxa

divendres, 22 de gener del 2010

" AMERRIKA" un pel·lícula de Cherien Davis

Aquest cap de setmana s'estrena aquesta pel·lícula on es parla de la dificultat de ser àrab als EUA

" El català, llengua de 10 milions d'europeus"

La Fundació Ramon Llull reivindica

l'oficialitat del català a Europa

Representants institucionals de tots els territoris de parla catalana signen el document 'El català, llengua de 10 milions d'europeus'

Els representants institucionals de tots els territoris de parla catalana (Andorra, Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià, la Catalunya Nord, i l'Alguer) que formen part de la Fundació Ramon Llull, han signat avui a migdia el manifest 'El català, llengua de deu milions d'europeus'. El document reivindica que 'el català adquireixi el rang de plena oficialitat lingüística en el marc europeu'. L'acte, a l'Institut d'Estudis Catalans, s'ha fet durant la presentació del programa d'activitats de la Fira Expolangues (París, del 3 al 6 de febrer), de què la llengua catalana és la convidada d'honor (text complet, pdf).

Els patrons de la Fundació Ramon Llull que han signat el manifest són el cap del govern d'Andorra, Jaume Bartumeu; el vice-president de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira; el conseller de la presidència del govern de les Illes Balears, Albert Moragues; Manel Mateu, del consell general dels Pirineus Orientals; el batlle de Morella, Joaquim Puig, en representació de la xarxa de ciutats valencianes; i Mario Conoci, vice-síndic de l'Alguer.

El document diu: 'Confiem que les institucions europees sabran vertebrar una reacció positiva perquè el català adquireixi el rang de plena oficialitat lingüística en el marc europeu. Com a representants institucionals dels territoris de la llengua catalana tenim la voluntat política i el deure de defensar aquesta oficialitat.'

I també: 'Quan Europa parla de diversitat no es pot referir només a diversitat entre els estats, sinó que cal que adopti el concepte de la diversitat profunda de les societats europees, de diversitat real, i un primer pas inajornable en aquest sentit seria reconèixer oficialment realitats lingüístiques tan sòlides i clares com la del català, idioma usat diàriament per deu milions d'europeus.'

És la primera vegada que s'aconsegueix aquesta unitat institucional, amb la qual la llengua catalana es presentarà a la Fira Expolangue 2010 de París. Josep-Lluís Carod-Rovira ha dit de l'acte d'avui a migdia que establia una jornada històrica. Joaquim Puig, el batlle de Morella, ha tornat a reivindicar que la Generalitat valenciana formi part de la Fundació Ramon Llull, sobretot, ha recalcat, perquè cada vegada són més els pobles que s'incorporen a la xarxa: Elx, Picassent, Guardamar, Alcúdia... També ha dit que l'accent valencià d'Expolangues serè el d'Escola valenciana, un moviment popular que arrossega milers de valencians. Mario Conoci, vice-síndic de l'Alguer ha fet un recorregut històric per a explicar el moment actual de l'Alguer, que té entre un 25% i un 30% de catalanoparlants.

Marcel Mateu, del Consell General dels Pirineus Orientals (Consell General de la Catalunya Nord, segons ell), ha explicat que l'entrada a la Fundació Ramon Llull era un pas important i la participació en Expolangues, un fet capital 'per a expressar la nostra especificitat dintre França. Molts francesos descobriran que el català és una llengua de França, una llengua de prestigi i de primer ordre. A París mostrarem que som l'accent català de la república francesa i farem entendre que el català, que és considerat llengua regional, va molt més enllà: és la llengua de deu milions d'europeus.'

Albert Moragues, del govern de les Illes Balears, ha estat el més literari, en les seves declaracions: ha citat Martí i Pol i mossèn Alcover i ha dit: 'No n'hi ha prou amb el reconeixement propi ni amb el reconeixement tebi de l'estat espanyol. Necessitam el reconeixement europeu del català i com a llengua de cultura.' Finalment, el cap del govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, ha dit que era una oportunitat única de demostrar que el català és una llengua completament vinculada a la modernitat.

Font : Vilaweb (21-01-2010)



dijous, 21 de gener del 2010

BONA FESTA MAJOR D'HIVERN !!!!!!!!!!!!

Que us ho passeu molt bé a la FESTA MAJOR D'HIVERN!!!!

Fins dilluns!

I aquí us deixem un vídeo molt bonic perquè li feu una ullada i el disfruteu...




dimecres, 20 de gener del 2010

"ROSELLA" Una obra de teatre sobre el nou codi de família al Marroc

REUS, PARIS , LONDRES ???? NO, NOMÉS REUS :-)

En aquesta ciutat és on dissabte vinent podeu anar a veure aquesta obra de teatre .

El dissabte 23 de gener a les 8 de la tarda, el Bravium Teatre oferirà la representació de l’obra de teatre 'Rossella', dins de les segones Jornades de les Dues Ribes. L'entrada és gratuïta.

'Rosella' és una obra de teatre escrita i concebuda per la jove dramaturga marroquina Naima Zitan, que tracta de la Mudawana, el nou codi de família del Marroc. Està produïda per Desenvolupament Comunitari, entenent el teatre com a eina de dinamització i sensibilització al voltant del col·lectiu marroquí a Catalunya. Els actors i actrius són joves catalans d’origen marroquí i també autòctons.

L’obra està parlada amb dariya o àrab marroquí i compta amb elements de suport en català. A través d’ella es vol mostrar l’excel·lent producció teatral contemporània marroquina, apropar les comunitats marroquines de Catalunya al teatre, fomentar la relació entre joves actors teatrals catalans i marroquins, potenciar el teatre amb contingut social com a eina de dinamització comunitària i difondre una imatge molt més madura i complexa de la realitat sociocultural marroquina.


dimarts, 19 de gener del 2010

MAR MUR ( La immigració i la Mediterrània)


Mar Mur és el nou espectacle de l’equip que va crear Pau i Treva l’any 2005, amb la col·laboració literària de l’escriptor Joan Soler Amigó. Aquesta obra colpidora i emotiva ens proposa una visió conciliadora d’un fenomen actual i determinant: l’emigració. Mar Mur és un recull de cançons sobre la qüestió de la immigració, d’uns nouvinguts no sempre benvinguts. La Mediterrània, que sempre havia estat una mar nostra, de tots, avui sovint es converteix en un mur per a les persones que intenten creuar-la de sud a nord.

Jordi Fàbregas (Catalunya): veu, guitarra i gralla • Paco Pi (Catalunya): baix • Isidre Tito Pelàez (Catalunya): tarota i flauta • Jordi Macaya (Catalunya): tarota i violí • Maurizio Martinotti (el Piemont): veu, mandolina i viola de roda • Enrico Negro (el Piemont): guitarres i mandola • Gigi Biolcati (el Piemont): bateria i percussions • Toni Torregrossa (País Valencià): veu i mandola • Jordi Rotés (Catalunya): tècnic de so
Direcció i arranjaments musicals: Maurizio Martinotti • Coordinació general: Jordi Fàbregas • Textos: Joan Soler i Amigó •


Divendres, 22 de gener al CAT (22h)
Font : Centre Artesà Tradicionàrius ,CAT

dilluns, 18 de gener del 2010

SORPRESA!!!!!!!!!!


SORPRESA!!!!! Falten dos dies perquè a l'aula d'acollida celebrem la nostra primera...
Mmmmmmm, ben aviat en treuràs l'entrellat ...
I mentre, per combatre el fred de l'hivern, deixa que els ritmes de la música dels Balcans et facin moure els peus i ja veuràs com de mica en mica s'omple la pica:

De cop i volta sentiràs una mena d'escalforeta que haurà foragitat el fred. Prova-ho !,balla al ritme de la música ...




diumenge, 17 de gener del 2010

HAITÍ : CRIDA SOLIDÀRIA

CRIDA SOLIDÀRIA PER HAITÍ

Font : Web de mapasonor

Les ONG de cooperació han obert números de compte per fer front a les conseqüències devastadores del terratrèmol que ahir a la nit va sacsejar Haití.

La Federació vol recordar que, en cas de desastre humanitari, les ONGD catalanes actuen en coordinació amb el govern a través del Comitè Català d’Emergències i amb la resta d’ONGD de l’Estat espanyol.

Les ONGD, amb molts anys d’experiència, aconsellen que la solidaritat es canalitzi a través de donacions en metàl·lic i no en espècies. L’enviament d’ajut en espècies constitueix un error pel seu cost excessiu i per la manca de garanties per a la seva distribució.

Les ONGD especialitzades que treballen a la zona de l’emergència prefereixen adquirir els béns de primera necessitat en el mateix país afectat o en els països limítrofs on són més barats, s’adapten als costums de les persones beneficiàries i contribueix a reforçar l’economia local.

La FCONGD demana col·laboració econòmica a totes les persones particulars i institucions públiques per fer front a l’emergència humanitària i recorda que també és necessària la pressió política. Els efectes devastadors de les catàstrofes naturals en els països empobrits responen més a la pobresa i a la manca d’un desenvolupament sostenible que a la inevitabilitat de la mateixa catàstrofe. És per això que el nostre compromís, en un món globalitzat, passa per exigir als nostres governs i institucions que treballin fermament per evitar la vulnerabilitat de les seves poblacions.

Adjuntem una llista amb les entitats federades que han obert números de compte per a l’emergència a Haití.
Llista federades emergència Haití.pdf
Comunicació

Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament

C. Tàpies, 1-3 08001 Barcelona

Tel. 93 442 28 35. A/e: premsa@fcongd.org

Tel. Premsa: 659 55 73 16

Camí de trobar homes i dones feliços en una societat més humana

A la foto de la capçalera del nostre bloc, hi tenim ben bé en el centre aquesta maleta antiga amb un titella vingut de Praga .I dins de la maleta, si féssim "zoom", hi podríeu llegir aquestes cites :

"L'educació hauria d'ésser una arma política per fer homes i dones feliços, no només treballadors i treballadores amb capacitats" Frei Betto


"La tasca essencial de la humanitat és humanitzar-se. Humanitzar la humanitat és la missió de tots, de totes, de cadascun de nosaltres. La ciència, la tècnica, el progrés només són dignes del nostre pensamemt i de les nostres mans si ens humanitzen."
Pere Casaldàliga



"No paris mai de BALLAR", Ton Rulló i la Pegebanda

"Qui canta, els seus mals espanta.." i qui balla segurament també ...
Així que canteu i balleu per continuar avançant i descobrint...
I també com diu la cançó que ara mateix escoltareu "SEGUEIX CANTANT I BALLANT I FARÀS FONDRE EL BOTXÍ "
Escolteu doncs atentament la cançó "No paris mai de ballar" de l'últim treball de Ton Rulló i la Pegenbanda (MENJA I CALLA)

dijous, 14 de gener del 2010

BARNASANTS 2010 inclou homenatges a LA NOVA CANÇÓ, VICTOR JARA I LA REVOLUCIÓ MEXICANA



Les actuacions dels mexicans Paco Barrios “El Mastuerzo”, Mauricio Díaz “El Hueso”, Maria Inés Ochoa i León Chávez Texeiro conformen l’homenatge que BARNASANTS vol retre en el seu 100è aniversari a la Revolució Mexicana, primera revolta social i política del segle XX. Hi haurà també enguany un lloc pel record de Víctor Jara. Joan Jara, vídua del cantautor xilè, inaugurarà a l’Auditori Barradas una exposició de cartells dels seus concerts. Coincidint amb la inauguració de la mostra, el també xilè Manuel García oferirà un recital al mateix Barradas.
El tercer homenatge que vol retre enguany el festival estarà dedicat al mig segle d'història de la Nova Cançó. Amb motiu d'aquest aniversari, Marc Parrot i Ramon Simó han creat un univers particular amb lletres i melodies que persisteixen amb força a la memòria col•lectiva. Hi trobarem temes com "De mica en mica" d'en Serrat, "Homenatge a Teresa" de l'Ovidi Montllor, “El comptador d’estrelles” d’en Sisa o “Què volen aquesta gent” de Maria del Mar Bonet. El recital arriba ara a Barcelona després de les seves presentacions al Festival Acústica de Figueres i al Mercat de Música Viva de Vic.
Font : Barnasants 2010

La inauguració del festival la farà demà CESK FREIXAS amb el seu nou treball: "La mà dels qui t'esperen". I, aquí us deixem amb la cançó del Cesk Freixas("Avui serem el món") : És la segona vegada que la pengem al bloc perquè ens encanta la seva lletra ...

dimecres, 13 de gener del 2010

TRADICIONÀRIUS,XXIII edició del festival folk internacional

El concert inaugural del XXIII Festival Tradicionàrius tindrà lloc aquest divendres 15 de gener, amb l’actuació al Centre Artesà Tradicionàrius, a Gràcia, de Els Ministrers de la Vila-Nova, Pep Gimeno“Botifarra”i Radiokuartet. Aquest concert és el tret de sortida d’una àmplia programació de prop de 50 actuacions i activitats que ompliran de folk i músiques del món diversos espais de la ciutat durant dos mesos i mig, fins el 26 de març.

D’entre aquestes 50 actuacions s’han de destacar, entre d’altres, Kepa Junquera + Melonious Quartet, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i Mar Mur, amb un espectacle produït per la Fira de Manresa, el CAT i el CPCPTC. Aquest Tradicionàrius vol commemorar també els quaranta anys sobre els escenaris de “Mester de Juglaría” i els vint anys d’El Pont d’Arcalís i Urbàlia Rurana.

Per a més informació: http://www.tradicionarius.com/

Font: Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana




dimarts, 12 de gener del 2010

SUDAN 365, A Beat for Peace

WHY SUDAN 365?

Mahmud Darwix, Sobre aquesta terra

Estimar la VIDA i estimar la TERRA,VIDA-TERRA: Un binomi ple de bellesa...
Hem acabat d'inaugurar l'any 2010 , l'any de l'apropament de les cultures ...
D'ací i d'allà, en som molts que estimem la terra, les terres...i esperem ser-ne cada cop més .
I aquí us deixo amb aquest poema de Mahmud Darwix



diumenge, 10 de gener del 2010

GEOFFREY GURRUMUL YUNUPINGU, I was born blind

Una bonica veu que ens arriba des d'Austràlia ...
Acluca bé els ulls i escolta-la !


" Descriu el teu viatge i et tornaràs universal"
Frantziscu Masala



dissabte, 9 de gener del 2010

dijous, 7 de gener del 2010

Matemàtiques diverses :-) i imaginatives ...

En aquest bloc ja havíem fet referència a aquest treball de matemàtiques per a l'alumnat nouvingut de l'ESO, però avui us tornem a posar l'adreça:
Pla d'acollida matemàtica
I , a més a més, us penjem un vídeo molt interessant:MULTIPLICAR SENSE PARAULES


dimecres, 6 de gener del 2010

Un regal de Reis per als nois i noies de l'aula d'acollida


Us heu imaginat mai un alfabet cantat ? Doncs, aquí el teniu :

Un alifat musical...

Disfruteu-lo!!!!!!!!!!!!

dimarts, 5 de gener del 2010

Visca els tres Reis de l'Orient

Il·lustració d'Helen Dardik

Visca els tres Reis
de l'Orient
que porten coses
a tota la gent.
Una botifarra per la meva mare
un porró de vi pel meu padrí
un tros de coca per la meva boca
i un tall de pa pel meu germà.
(popular catalana)

dilluns, 4 de gener del 2010

Música per poder dormir la nit del Reis :-)

Demà a la nit arribaran els camells de l'orient...

Petits i grans !!! Ja heu escrit la carta als Reis de l'Orient ?


Un camell d'Orient
(Nadala de Manel)

Un camell d’Orient entra a la ciutat,
Carrega a la gepa un sac ple de regals.
Pregunta al seu Rei quin camí han de seguir,
però l’home està ben adormit,
el camell vol despertar-lo amb un crit
que es perd en la nit.

“Disculpi taxista, em podria orientar?
Som a nit de Reis, com vostè ja sabrà,
un nen i una nena ens estan esperant,
portem uns paquets de molt lluny,
però el Rei ha caigut en un somni profund
i estic tan perdut!”

Grimpa el camell, grimpa, grimpa pel fanal!
Descansa al balcó del pis principal,
es topa amb pa i aigua que li han preparat,
però el Rei dorm en el carreró
i el camell no vol malgastar l’ocasió
de tastar unes neules i un torró.

I es mira al pessebre i es troba atractiu,
allà entre la molsa, travessant un riu,
però no queda temps i s’apropa al sofà,
amb les dents treu, amb cura, del sac,
una bicicleta de colors llampants,
unes nines russes i un soldat.

Un camell d’Orient surt de la ciutat!
La gepa lleugera buida de regals!
El Rei es desperta i pregunta on estan.
“Pot estar tranquil Majestat”,
contesta la bèstia avançant per l’asfalt,
“ja l’avisaré en arribar”.

I el sol va sortint i el rei segueix roncant!
I el sol va sortint i el rei segueix roncant!

diumenge, 3 de gener del 2010

L'ANY NOU ,poema de Javad Nurbakhsh

L'ANY NOU

(poema del Diwan de poesía Sufí del mestre Dr. Javad Nurbakhsh

Posseïdors de puresa! El cor ha sentit alguna cosa sobre l'Any Nou,
el moment del goig, de la felicitat i de l'esperança, ha arribat.

Aquells ulls que vau tancar per la foscor de la nit,
obriu-los bé ara, perquè el sol ha brillat.

Embriagats, feu palmes i canteu i balleu,
perquè l'instant que ja ha passat ningú l'ha tornat a trobar.

Ahir es va esfumar, de demà no se'n sap res,
avui és el temps de la felicitat, el dia assenyalat.

Aquest Any Nou és benedicció, perquè el sufí
ha perdut ambdós mons només per aquest instant.

Enxampats esteu en el llaç del "jo" i del "tu".
Feliç el cor que ha tallat amb tot, llevat de l'Amic.

Si et donen Llum, t'arrabassaran de tu,
i per això aquest ocell del nostre cor se n'ha envolat del niu.