Un himne pel món...

" Un himne per no guanyar" LLuís LlachAprofitant que l'any 2008 va ésser L'ANY INTERNACIONAL DE LES LLENGÜES, l'Aula d'Acollida vàrem participar en el FESTIVAL DE NADAL amb un petit muntatge . Vam confeccionar aquest powerpoint amb imatges de diferents indrets del món i amb la música de Lluís Llach . Mentre es veia aquest power van sortir 9 parelles alumne -professor a l'escenari . Cada parella deia una paraula ( primer la deia el profe amb la llengua pròpia de l'alumne i després l'alumne la traduïa al català ).Les nou paraules escollides i les llengües pròpies dels alumnes varen ésser aquestes :
Confiança ( en wòlof ), respecte ( en romanès ), justícia(en xinès), esperança ( en romanès), somni ( en gallec), il·lusió ( en amazic), tendresa ( en castellà), amor ( en mapadungun) i pau(en àrab ). Era la nostra manera de dir BON NADAL i el nostre CANT A LA DIVERSITAT . Aprofitem per donar les Gràcies als alumnes i profes que hi van participar : El Ben del Senegal, l'Adrian de Romania,la Lina de Xina, la Dounia de Polònia -per part de mare -i del Marroc-per part de pare-,
l'Esther de Galícia, l' Abdelmajid del Marroc (Bereber),el Juan David de Colòmbia ,el Vicente de Xile , la Nàdia del Marroc , el Josep de Música , la Mai i la Lali de Socials , les Núries d'anglès, l'Enrique d'Educació Física, la Mercè de Castellà , el Jaume de l' Aula Oberta i la Teresa de l 'Aula d' Acollida .
I un agraïment especial per al Tino que ens va deixar aquestes imatges tan boniques.

FELIÇ 17 !!!! I continuem fent arrelar i enlairar SOMNIS!!!


El bloc "Artquímia" ha complert el seu 8è aniversari el gener del 2017. Vam néixer tímidament,com a bloc d'AA, la tardor del 2008 a l'INS Estany de la Ricarda del Prat i ens vam presentar de debò el gener de l'any 2009. Des del curs 2009-2010 fins al curs 2010-2011 vam continuar amb molta il.lusió a l'INS Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts . I el curs 2011-2012 vam retornar al Prat, començant una nova etapa a l'INS Salvador Dalí.
El més important de tot és que seguim pensant que QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL :-).

Per això a l'aula d'acollida- i a partir d'ara a l'aula ordinària- hi van néixer i hi naixeran paraules ....El curs 2007-2008 hi va néixer la paraula "BABELARTQUÍMIA.CAT". La vàrem presentar en públic per SANT JORDI com a preludi de la nostra EXPOSICIÓ DE TITELLES . Es una paraula de significat obert i plural .
I un dels seus significats és aquest :
"Babelartquímia" és una invitació a buscar entre totes i tots noves fórmules d'ensenyament i aprenentatge per atendre tots els móns personals, creatius i diversos que existeixen a les aules d'aquest jove segle XXI .
El curs 09-10 la paraula"BABELARTQUÍMIA.CAT" va ser presentada en el I CONGRÉS DE PRÀCTIQUES EDUCATIVES INNOVADORES AL BAIX LLOBREGAT.
Si vols saber què hi vàrem dir clica aquí :
El dol migratori a l'aula d'acollida
El juliol vam participar a la 20a Escola d'Estiu de la FUNDACIÓ SERGI de Girona dins del Seminari "Repercussions del procés migratori en la salut emocional i mental des d'un enfocament social i comunitari ."
I el curs 2010-2011 ens va regalar un començament màgic:
El mes d'octubre vam participar a les Jornades NOS+ALTRES 2010 de Figueres.
El novembre al VII Simposi de LLengua i Immigració de Girona i al 29è Festival Internacional de titelles de Bilbao ("IV Encuentro Internacional de títeres en femenino")
El gener de l'11 vam iniciar un nou projecte d'AA batejat amb el nom "Equipatges singulars, equipatges universals". També vam col·laborar amb les jornades "Sant Vicenç divers" que organitzava el Centre de Normalització Lingüística de Sant Vicenç dels Horts.
I... celebràrem la primavera de l'11 amb l'activitat quinzenal "Esmorzars, jocs i paraules"
A partir del setembre de l'11 vam iniciar una nova etapa:
De l'Aula d'Acollida a l'Aula Ordinària. Al nou institut no hi ha AA i aprofitarem tota la riquesa apresa en aquests 6 cursos d'acollida, per compartir-la a l'aula ordinària.
Estem molt contents d'haver retornat al Prat, la ciutat on va néixer el bloc.
També ens fa molta il·lusió i alegria dir-vos que el 28 de juny del 12 vam participar a la III Jornada de Titelles i Educació presentant de nou "Babelartquímia.cat",El dol migratori a l'aula d'acollida. Trobareu la crònica de la Jornada a les revistes online PUTXINEL·LII i TITERESANTE(la 1a en català i la 2a en castellà). El comentari sobre la nostra intervenció el podeu llegir en un paràgraf sota de la 3a imatge :).
El curs 12-13, un part d'artquímia va haver de sumar forces per poder guanyar una batalla molt especial i
l'altra part va continuar fent relalitat UTOPIES: El novembre del 12 va començar el curs-projecte pilot "CAPSES D'ANADA I TORNADA, del jo al nosaltres" i va donar resultats molt bonics.També vàrem presentar el projecte al "V Encuentro de Títeres en Femenino" de Bilbao. Teniu la informació a la part superior del marge dret del bloc.Esperem que us agradi :) !!!
El curs 13-14 el projecte va continuar i el 22 d'abril vam poder estar de nou a peu d'aula:
Una altra batalla guanyada !!!!!

El curs 14-15 el projecte de les capses es va convertir en un Seminari de treball molt enriquidor i fructífer.I personalment, els alumnes de 1rC i Aula Oberta de l'INS Salvador Dalí del Prat de Llobregat van fer ben seu el projecte : Moltes gràcies, GROCS!

El curs 16-17 iniciem una nova etapa a l'INS Barcelona-Congrés . Retornem a l'Aula d'Acollida, a l'origen on va començar tot ...

Continuem el camí amb coratge i entusiasme:

Som aprenents de VIDA !!!!


MOLTES GRÀCIES A TOTES LES PERSONES QUE ENS HEU ACOMPANYAT I AJUDAT A TIRAR ENDAVANT

"FEM L'ESCAMOT DELS QUI MAI NO RECULEN"

Joan Salvat-Papasseit


AMISTAT,una bella paraula.Els amics ..., UN GRAN TRESOR !
Coneixeu el llibre EL MÓN GROC de l'Albert Espinosa ?
EL MÓN GROC (si creus en els somnis ,es faran realitat) és un lllibre que em va arribar a les mans per atzar, com les millors coses de la vida ...Tinc la sort d'haver conegut un munt de "grocs"..i entre ells.. TOT L'ALUMNAT QUE HE ANAT I VAIG CONEIXENT A L'AULA D'ACOLLIDA . Si voleu saber qui són ELS GROCS haureu de llegir el llibre.

"Artquímia" estima la MÚSICA, la POESIA i les PARAULES ...


"LA PARAULA ÉS L'ARMA MÉS PODEROSA " Ramon Llull

"Com una font, a voltes, LA PARAULA
diu els secrets del món" Joan Vinyoli

"FER CRÉIXER LES COSES DIENT-LES: HEUS AQUÍ EL MIRACLE" Palau i Fabre

"L'ETERNITAT NOMÉS VIU EN L'EFÍMER" Diego Jesús Jiménez

"M'EXALTA EL NOU I M'ENAMORA EL VELL" J.V Foix

"AUNQUE NO TE OLVIDA UN RECUERDO,QUE YA TE ACOMPAÑA UN SUEÑO" Jesús Lizano

"...És veritat: cantar esponja el cor i ajuda a estimar...Darrera el simple entreteniment, hi ha unes profundes ganes d'educar. Les cançons ens han d'ajudar a unir coses ben desaparellades:les classes socials, les diferents cultures i els diferents pobles.(..)Cantar és un llenguatge universal" Xesco Boix

"La utopia és una forma de caminar" E.Galeano

"Cal aprendre a estimar les diferències" Joan Fuster

"La solidaritat és la tendresa dels pobles " Gioconda Belli

dilluns, 30 de novembre del 2009

Un poema de la Xina per dir adéu al mes de Novembre


ENTRE ELS BAMBÚS


Sol, assegut entre els bambús,
cantant, tranquil, amb el llaüt,
al fons del bosc, lluny de tothom,
sol, amb el clar de lluna sol.

Wang Wei

diumenge, 29 de novembre del 2009

La double vie de Veronique
"Pies para que os quiero si tengo alas para volar " FRIDA KHALO

Continuo amb aquell programa de mà de l'exposició de SANT JORDI 2008.
A la contraportada hi havia aquell text tan bonic de la Nàdia Menia
i del qual ara us en mostro un petit fragment:

"Els qui tenen el cor blanc són humans que voldrien el millor per als altres humans. Els qui tenen el cor negre són aquells humans dolents, que no volen el millor per als altres i només pensen en ells mateixos. A mi m'agradaria que tothom tingués el cor blanc però això és impossible perquè hi ha molt d'egoisme . De totes maneres no passa res ...,jo, continuo pensant que LA VIDA ÉS EL MILLOR : A VEGADES DÓNES I A VEGADES REPS ."

Jo, com la Nàdia , continuo pensant que LA VIDA ÉS EL MILLOR ...

dijous, 26 de novembre del 2009

És temps de REVOLTA I DE SOMNI....DESIG

És temps de REVOLTA i de SOMNI,
de mirar-nos als ulls
sense tenir por de res,
temps d'àngels confonent-se pels carrers
i de núvols i finestres blanques,
i de roses sense espines,
i de fermes conviccions
sense jutges ni botxins.
Cada vegada que el món proclama
la irreversible mort del desig
sento que em buido per dins,
que em torno l'esgotat peregrí de mi mateix.
Però cada vegada que tornes a creure
en la llum dels nostres dies,
el meu sever instint de vida
torna a renovar la confiança en LA BELLESA .

DAVID ESCAMILLA

Quan obries el programa de mà de la nostra exposició de titelles el SANT JORDI 2008,a la pàgina de l'esquerra , hi podies llegir aquest poema ....
Continuem sentint i pensant el mateix :ÉS TEMPS DE REVOLTA I DE SOMNI ...
Potser aquí, a l'IES Gabriela Mistral, podrem fer realitat més revoltes i més somnis .

dimecres, 25 de novembre del 2009

Tres fotos per a la Milenca de Xile ...
Un petonàs immens Milenca !!!!!!!!!!!!
i molta sort de tornada a San Felipe .

dimarts, 24 de novembre del 2009

BABELARTQUÍMIA.CAT(El dol migratori a l'aula d'acollida)


ImageChef.com Poetry BlenderFalten només 3 dies perquè comenci el I Congrés de Pràctiques Educatives Innovadores al Baix LLobregat ...

L'aula d'acollida "Artquímia", nouvinguda de fa poquet a l'IES Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts, anirà al congrés per presentar l'experiència BABELARTQUÍMIA.CAT(el dol migratori a l'aula d'acollida) que va realitzar a l'AA de l'IES Estany de la Ricarda del Prat de LLobregat .

ENS fa MOLTA IL·LUSIÓ anar-la a presentar i des d'aquí aprofitem per donar un AGRAÏMENT GEGANT a totes les persones que ens heu ajudat abans, durant i després del projecte .

"L'educació hauria d'ésser una arma política per fer HOMES I DONES FELIÇOS, no només treballadors i treballadores amb capacitats."
FREI BETTO

Que els SOMNIS ens acompanyin SEMPRE ...

MOLTES GRÀCIES!!!!

Lina i Chanyuan de la XINA
Adrian de ROMANIA
Marco Antonio del BRASIL
Ismael d'Argentina
Carlos de CUBA
Aythami de Canàries
Àlex de MADRID
Valentina, Milenca,Nico i Vicente de XILE
Omar,Hussein,Mouad,Ali, Mimoun, Lamyae, Nadia,Jamila, Khadija i Amina del MARROC .
Heidi del PERÚ
Viviana de BOLÍVIA
Dayan i Juan David de COLÒMBIA
Teresa de CATALUNYA
Taula rodona ( Càtedra de Multilingüisme Linguamón-UOC)


Avui, 24 de novembre , tindrà lloc al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres la taula rodona sobre el llibre LLengua i reivindicacions nacionals a Catalunya.Evolució de les habilitats, dels usos i de la transmissió lingüística (1977-2008), de Miquel Strubell i Ernest Querol.

L'acte serà a les 19h
dilluns, 23 de novembre del 2009

CONCURS MUNDIAL DE CONTE I POESIA PACIFISTAUna altra iniciativa molt maca que ens ve de més enllà de l'atlàntic ...
Consulta la seva pàgina web: Concurs mundial de conte i poesia pacifista
I ells també s'han adherit a la MARXA MUNIDAL PER LA PAU ...


dissabte, 21 de novembre del 2009

CONEIX ELS TEUS DRETS


Coneix els teus drets i fes una ullada a aquest enllaç : DRETS DELS INFANTS
Ep! No hi facis pas una ullada ràpida , passa-t'hi l'estona que calgui i reflexiona sobre tot allò que es diu en cada vídeo ...

divendres, 20 de novembre del 2009

AVUI ÉS EL DIA UNIVERSAL DE LA INFÀNCIAFont : Web d' Amnistia internacional

Barcelona. 22-11-09
Vine a la Festa de la Infància!


El 22 de novembre, Jornada pels drets dels infants, el grup de Barcelona serà al Parc de la Ciutadella amb tallers i activitats pels més petits

La Declaració Universal dels Drets de l'Infant compleix 20 anys. Coincidint amb el Dia Universal de l'Infant i aquest aniversari, el grup de Barcelona participarà a la Festa per la infància de Barcelona el diumenge 22 de novembre de 10 a 14:30 hores.

A aquesta festa, organitzada per l´Ajuntament de Barcelona, Direcció d´Acció Social i Ciutadania, hi seran presents unes vint organitzacions que treballen habitualment temes relacionats amb els drets dels infants (Creu Roja, UNICEF, Save the Children i Federació Catalana de l´Esplai entre d'altres).

El grup d'AIC tindrà un estand al parc de la Ciutadella junt amb les altres entitats i ONGs, on informarà de les campanyes d'AI en favor dels nens i nenes palestins i colombians.

A més, els activistes d’AIC oferiran durant tot el matí un espai de dibuix, jocs, sessions de titelles i recitals de contacontes relacionats amb aquestes campanyes.

Els nens i nenes podran, per exemple, apropar-se a l'esplanada de la cascada on podran elaborar un mòbil articulat de cartolina que ells mateixos dissenyaran i pintaran i que es podran endur a casa. També podran penjar els seus dibuixos a un gran mural de paper o escoltar els contes que s'explicaran a les 13:30 a l'escenari del llac.

Consulta el programa de l'acte


LLoc:

22 de novembre de 10 a 14:30 hores
Parc de la Ciutadella (Barcelona)
Conta-contes a l'espai del llac a les 13:30 hores
Taller de mòbil articulat a l'esplanada de la cascada tot el matí

dijous, 19 de novembre del 2009

Mons Apart / Worlds apart

Mons apart ( Maria del Mar Bonet )


LLETRA


Jo no sé com has guardat la bellesa entre l'infern
ni com vas poder fugir de l'horror que t'ha esquinçat
Quan et llepo les ferides veig al fons el teu esguard
el que no puc esborrar: que hem nascut en mons apart.

Més enllà dels oceans, més enllà del crit del mar
on la pluja té l'arrel beneïda per Alà
on la llum cau dels estels, sobre un món empolsegat
s'han trobat els nostres cors, en un pont que hem aixecat.

En aquest temps que ens ha tocat
no serveix la veritat
fem un temps per el nostre amor
ple de vida, entre la mort.

Acompanyem els estels
el camí que hem inventat
el teu cor amb el meu cor
per damunt dels mons apart.

Amb la sang i la foscor que hem après a tuejar
no tenim altre moment, no l'hem pogut triar
la tristesa de la mort, dels nostres mons separats
però que doni el nostre amor, tot allò que pot donar,

Tot allò que pot donar

Worlds apart ( Bruce Springsteen )

dimecres, 18 de novembre del 2009

GRÀCIA AMB LÍBIA : XVI SETMANA CULTURALDel 16 al 21 de novembre té lloc aquesta setmana cultural que enguany el Districte de Gràcia dedica a Líbia, país mediterrani del nord d'Àfrica bastant desconegut entre nosaltres i del qual es vol fer una aproximació mitjançant la seva cultura i la seva forma de vida. Els actes es duran a terme a la seu del Districte i als centres cívics La Sedeta i El Coll.

ARTEDUCACIÓ 2009 ( Només falten 2 dies !!! )


Falten dos dies perquè a Bogotà ( Corferias) comenci aquesta cimera regional d'Amèrica Llatina i el Carib sobre Art i Educació .
Us aconsello que doneu una ullada a la seva pàgina web i en especial al seu banc d'experiències ...
ARTEDUCACIÓ 09 , Cofrerias (Bogotà).20-23 de novembre
dimarts, 17 de novembre del 2009

Ha arribat la tardor disfressada de primavera ...


ImageChef.com Poetry Blender

Hola ! Em dic Mohamed Ikiss, visc a Sant Vicenç dels Horts i aquest any la tardor ha arribat disfressada de primavera. Tinc 14 anys i fa 11 mesos que vaig arribar del Marroc a Catalunya.

Hola! Sóc el Nabil del Marroc i faig 2n d'ESO


ImageChef.com Poetry Blender

Hola! Sóc el Nabil, m'agraden molt els colors i en especial EL VERD I EL VERMELL.

L' Argentina, l'Equador i el Marroc a 1r d'ESO


ImageChef.com Poetry Blender

Hola ! Em dic Samuel, sóc de l'Equador, tinc 12 anys i fa gairebé 2 anys que vaig arribar a Sant Vicenç dels Horts (Catalunya)

Hola! Em dic Matias, sóc de l'Argentina, tinc 12 anys i fa 1 any que vaig arribar a Sant Vicenç dels Horts (Catalunya) .

Hola! Em dic Mahmoud, sóc del Marroc, tinc 13 anys i fa gairebé 2 anys que vaig arribar a Sant Vicenç dels Horts (Catalunya).

El Marroc, l'Equador i la Xina a la classe de 2nA


ImageChef.com Poetry Blender

Hola! Em dic Jihad, sóc del Marroc, tinc 15 anys i fa 2 anys que vaig arribar a Catalunya.

Hola! Em dic Carlos, sóc de l'Equador, tinc 15 anys i fa 1 any que vaig arribar a Catalunya._☺^♥A

Hola! Em dic Weiyi, sóc de la Xina, tinc 14 anys i fa 3 anys que vaig arribar a Catalunya.

dilluns, 16 de novembre del 2009

LA LLUNA , LA PRUNA ...


La lluna i la pruna
tota vestida de dol
sa mare que la crida
i son pare que no ho vol

Un pam,
dos pams,
tres pams,
quatre pams,
cinc pams,
sis pams,
set pams,
vuit pams,
nou pams,
deu pams

En Pinxo li va dir a en Panxo
vols que et punxi amb un punxó
i el Panxo li va dir a en Pinxo
punxem però a la panxa no

La lluna i la pruna
i el sol mariner
son pare la crida
i sa mare també


diumenge, 15 de novembre del 2009

LA MARXA MUNDIAL PER LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA A BARCELONA (13-11-09)

Tal i com us havíem dit , el divendres passat va arribar a Barcelona LA MARXA MUNDIAL PER LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA , aquí en teniu un vídeo :
I per continuar el batec de la marxa , aneu consultant la seva pàgina web ...

divendres, 13 de novembre del 2009

BILBOKO NAZIOARTEKO XXVVIII TXONTXONGILO JAIALDIA

Avui comença el festival internacional de titelles de Bilbo , mireu-ne la programació

Hi destaco un dels espectacles per la seva sensibilitat lingüística ...
L'espectacle es diu DIR- DIR i és del grup basc Kukubiltxo. Aquí teniu un resum sobre què va i un trosset d'espectacle en el vídeo que trobareu a la seva pàgina web :
KUKUBILTXO

Argitxo eta Dir-Dirren gidaritzapean, Hizkuntzen unibertsoaren sorrera ikusiko dugu, unibertso horretatik Euskaldun mundua argitzen duen argia aukeratuko dugu eta urte eta mendeetan zehar bizirauteko mantendu duen bere barne sua ezagutuko dugu. Berdin etorkizunean egunez egun gaurkotuta bizirik irauteko erabili beharko duen indarra aztertuko dugu. Azkenik gure aldetik hartu behar dugun konpromisoari hitz emango diogu.

Bajo el mando de Argitxo y Dir-Dir veremos la creación del universo de los idiomas, de ese universo elegiremos la luz que ilumina al mundo vasco y conoceremos el fuego que tiene en su interior para que el idioma prosiga a través de los siglos. También examinaremos la fuerza que necesitará en el día a día para sobrevivir. Por último hablaremos del compromiso que tenemos que tener.

El major signe de la pau humà del món

Avui arriba LA MARXA MUNDIAL PER LA PAU a Barcelona ...
Esperem que molta gent se sumi a la convocatòria !
I aquí teniu un vídeo de la força de la marxa a FILIPINES :
Un grandiós signe de la pau es fa ver el 7 d'octubre a Lucena, Filipines, amb 12000 joves.


dijous, 12 de novembre del 2009

" Evrir" de CHAQLALA

Coneixes el grup CHAQLALA ?

Chaqlalà és un grup de rock bereber nascut a Barcelona l'any 2008. Les influències principals provenen de la música popular de la Kabilia (nord dAlgèria). Format per tres algerians, un italià i un català, el grup beu de la tradició mediterrànea i combina instruments tradicionals amb elèctrics. La seva música és un còctel molt rítmic que fusiona els estils tradicionals dels seus països d'origen amb el funk i el rock, aconseguint una música animada i un directe molt potent.

M'agrada molt la cançó del video ! I a tu ?


dimarts, 10 de novembre del 2009

LA PAU

La PAU deu parlar totes les llengües ...

PREPARA'T ! 13 de novembre a BARCELONA

MARXA MUNDIAL PER LA PAU ...
Tu també hi vindràs, oi ?

13 novembre

 • 11,25 h. L'Equip Base arriba a l'aeroport de Barcelona procedent de Roma. Recepció festiva.
 • 13,00 h. Una petita delegació amb membres de l'EB i dels organitzadors locals serà rebuda a l'Ajuntament i al Palau de la Generalitat.
 • 14,30 h. Dinar conjunt al local humanista d'Àgora 9B.
 • 15,45 h. La mateixa delegació serà rebuda al Parlament.
 • 17,00 h. Roda de premsa de l'Equip Base (Centre Internacional de Premsa de Barcelona. Rbla. Catalunya 10, 1r).
 • 18,00 h. Marxa festiva des-de Plaça Universitat fins l'Arc de Triomf.
 • 19,30 h. Festival-mostra d'entitats al Pg. Lluís Companys (junt a l'Arc de Triomf). Parlaments de l'EB i convidats (amb assistència de Federico Mayor Zaragoza). A continuació, diverses actuacions de música i dansa:
  • Marina Rossell,
  • Dones de Blanc,
  • Barrio Negro,
  • Ultraído,
  • Goiko,
  • Baila conmigo,
  • Toteva Rapa Nui.
 • 22,30 h. Una delegació de l'equip base intervindrà en la Gala d'Obertura del VII Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans de Barcelona (Institut d'Estudis Nordamericans, Via Augusta, 123)

dilluns, 9 de novembre del 2009

JO M'APUNTO AL "FELICISME", I TU ?

«Felicisme» és el nom que acostumo a donar a la meva filosofia o manera personal de veure el món i la vida. Una filosofia que no he pogut deixar de resumir en un llibre com aquest, on parlo precisament d’això: de la meva manera de fer i veure les coses.
Com el nom ja indica, la clau del felicisme és la felicitat. I és que la felicitat és l’únic motor, l’única raó de l’existència humana. Totes les accions de l’ésser humà estan motivades pel desig de ser feliç, ho sapiguem o no, i només mitjançant una existència feliç podem proporcionar felicitat als altres.(...)

En conseqüència, és lògic que destinem tots els esforços de la nostra vida a trobar i mantenir aquesta felicitat: una felicitat plena, estable i permanent.

Si vols saber-ne més podries llegir el llibre de l'Albert Casals o consultar el web El món sobre rodes


"VERGONYA, CAVALLERS,VERGONYA " Al Tall


Una mica d'història a cops de música ...

AL TALL

Presenten el seu nou CD “Vergonya, cavallers, vergonya”

Avui 9 de novembre a l'Auditori (21h)

AL TALL, des de la seva creació el 1975, ha editat setze discs i ha realitzat més de mil concerts en directe. AL TALL presenta el nou treball dedicat a recordar el 800 aniversari del naixement del rei Jaume I, fundador de nous territoris catalans, recuperant antigues melodies i recreant ritmes a partir de sons i formes tradicionals però amb un embolcall actual.

dissabte, 7 de novembre del 2009

14a MOSTRA DE CINEMA AFRICÀ A BARCELONA


Mostra de Cinema Africà de Barcelona 2009

Una dotzena de convidats, 25 produccions cinematogràfiques en versió original, entre llargmetratges, migmetratges i curtmetratges, documentals i de ficció, arriben aquesta vegada a les sales dels Cinemes Méliès de Barcelona, en el marc de la 14a Mostra de Cinema Africà de Barcelona, entre el 6 i el 12 de novembre, organitzada per l’Associació Cultural L'Ull Anònim de Barcelona.

La secció Retrospectiva està dedicada a l’obra del director marroquí Mostafa Derkaoui, que ens acompanyarà durant la Mostra.

Directors d'Algèria, Camerun, Egipte, Etiòpia, Guinea, Mali, Marroc, RDC, Senegal, Tunísia, Zimbabwe i de països amb població afrodescendent, com Colòmbia, podran mostrar les seves creacions en aquesta edició de la Mostra.

La presentació d’aquesta edició de la Mostra es farà el 6 de novembre, a les 19.30 hores, a l’auditori de l'Institut Français de Barcelona. I la programació oficial de la Mostra s’iniciarà aquell mateix dia, a partir de les 22 hores, als Cinemes Méliès.

divendres, 6 de novembre del 2009

MOSTRA INTERNACIONAL DE TITELLES D'ALBAIDA


Mmmmmm! Quantes coses aquest cap de setmana ...ens haurem de repartir ...
Si hi ha algú que pot anar a la 25 MOSTRA INTERNACIONAL DE TITELLES D'ALBAIDA que ens en faci la crònica si us plau . Com ja sabeu , l'AA "artquimia" té una relació molt estreta amb el món dels titelles .
Ei, i aquí va un video sobre un artista que fa teatre d'ombres i que és present a la Mostra :És el titellaire australià Richard Bradshaw


dijous, 5 de novembre del 2009

BONA NIT ! Anem tots a atrapar somnis ...

(Il·lustració d'Aaron Jasinski)
BONA NIT ! Anem tots a atrapar SOMNIS....per traduir-los en UTOPIES i més tard FER-LES REALITAT...
És inevitable ...quan escolto aquesta cançó, l'associo a l'entrada del bloc on hi ha publicat un text molt bonic de la Nàdia Menia

Més sobre la 12 MEDITERRÀNIA A MANRESA

MAR MUR A LA FIRA DE MANRESA

Dia: 7 de novembre

Hora: 17h

Lloc: Sala Gran - Teatre Kursaal - Manresa

Mar Mur és el nou espectacle de l'equip que va crear Pau i treva l'any 2005 amb la col·laboració literària de l'escriptor Joan Soler Amigó. Una obra colpidora i emotiva que ens proposa una visió conciliadora sobre aquest fenomen tan actual i determinant que és l'emigració. Mar mur és un fris de cançons sobre la qüestió de la immigració, d'uns nouvinguts no sempre benvinguts. El Mediterrani, que sempre havia estat un mar nostre, de tots, avui sovint es converteix en un mur per a les persones que intenten creuar-lo de sud a nord.

Intèrprets:

Jordi Fàbregas (Catalunya), veu, guitarra i gralla

Paco Pi (Catalunya), baix

Isidre “Tito” Pelàez (Catalunya), tarota i flauta

Jordi Macaya (Catalunya), tarota i violí

Maurizio Martinotti (Piemont), veu, mandolina i viola de roda

Enrico Negro (Piemont), guitarres i mandola

Gigi Biolcati (Piemont), bateria i percussions

Toni Torregrossa (País Valencià), veu i mandola

Jordi Rotés (Catalunya), tècnic de so

Direcció i arranjaments musicals: Maurizio Martinotti

Coordinació general: Jordi Fàbregas

Textos: Joan Soler i Amigó

MAR MUR. La immigració i la Mediterrània

ANEM A VEURE-HO ! COM QUEDEM ???????

12 MEDITERÀNIA a MANRESA


El festival WOMEX de Copenague ens queia molt lluny però la 12 MEDITERRÀNIA ( Fira d'espectacles d'arrel tradicional ) a Manresa és molt més a prop . Des d'avui i fins diumenge podràs gaudir d'un fotimer de propostes ....Fes una ullada a la programació i segur que t'animes a anar-hi .
En aquesta edició , les veus femenines hi tenen un paper important com per exemple la cantant de l'illa de Sardenya ELENA LEDDA i la cantant d'Algèria SOUAD MASSI .Aquí tens uns vídeos de les seves músiques .dimecres, 4 de novembre del 2009

Recordant a la MARIONA MASGRAU

Recordant a la MARIONA MASGRAU ...

Per atzars de la vida vaig tenir la sort de conèixer a la Mariona la tardor d'ara fa 3 anys .
Havia vist força espectacles de titelles seus i l'últim va ser la seva proposta " Viatge pedagògic pel món dels titelles ".
Aquests dies , mentre preparo la presentació de BABELARTQUÍMIA.CAT , em ve a la memòria perquè havíem parlat de fer alguna cosa amb l'aula d'acollida al seu meravellós ESPAI FÈNIX . D'aquestes converses plenes d'entusiasme, on també hi havia la Sílvia Leiva ,segurament en va néixer tota aquesta aventura .

(....) "La utopía tiene la gracia de los mitos, la maravilla de las quimeras. Si tenemos ánimo, paciencia y un poco de ilusión, podemos navegar en la barcaza de la utopía, pero no en el acorazado de lo imposible "
Vivir adrede, MARIO BENEDETTIdilluns, 2 de novembre del 2009

CZESK KRAKOW !

CZESK KRAKOW .

Moltes gràcies per la música !!!!!!!!!!!!!
Molt sovint l'escolto mentre escric ....
Fins aviat ,
Petons!!!

Catalan Movies & Awards in Hollywood

Font ( AVUI.cat )
El cine català arriba en versió original a Hollywood
L'Acadèmia del Cinema Català celebra les primeres jornades Catalan Movies & Awards in Hollywood
Europa Press
Los Angeles
Ult. Act. 02/11/2009 18:44
L'Acadèmia del Cinema Català presentarà aquest dimarts a Hollywood onze pel·lícules en català, en el marc de les primeres Jornades Catalan Movies & Awards in Hollywood (Pel·lícules i premis catalans a Hollywood).

L'acadèmia de cinema busca amb aquesta iniciativa establir les bases d'un diàleg amb l'acadèmia de Hollywood, que reconegui la institució catalana i permeti "a mig termini la participació d'una pel·lícula en versió original catalana als Oscars". També es vol promocionar el cinema en versió original catalana a nivell internacional i donar prestigi als seus actors i actrius, per impulsar la seva carrera professional.

El director del projecte, Lluís Valentí, ha assenyalat que l'Acadèmia de Hollywood necessita conèixer de més a prop el cinema català per tal d'encetar-hi un diàleg fluid. Per la seva banda el president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha afirmat que el projecte reflecteix la voluntat de l'entitat de promoure el cinema català i els seus acadèmics.

Les onze pel·lícules que es projectaran en aquestes jornades, entre demà i demà passat, són Trash de Carles Torras, L'estació de L'Oblit de Christian Molina, Tres dies amb la família de Mar Coll, Xtrems d'Abel Folk i Joan Riedwerg, Curtmetratges i El brau blau de Daniel Vàzquez, Res publica de José Maria Nunes, Cinéclub de Salomó Shang, Petit Indi de Marc Recha, i tres obres de Santi Lapeira Ens veiem demà, Rescat i ESO.

Les jornades inclouran també l'entrega dels premis Petit Gaudí, que reconeixen el talent dels professionals catalans que treballen a Hollywood per la seva contribució a internacionalitzar la professió. Els guardons aniran a parar a les mans de Julià i Carles Fernàndez de Filmax i a Jordi i Carles Grangel per la seva participació als dibuixos de La novia cadáver i El príncipe de Egipto. Xavi Pineda serà premiat per haver dibuixat el fons de Los Simpson, Roger Julià per la direcció de la banda sonora a The garden of eden i Claudia Bassols pel seu paper de protagonista a The eagle path.

Vídeo de la conferència GESTIÓ DE LA DIVERISTAT LINGÜÍSTICA DINS L'AULA ,John Edwards

Fa uns dies us comentàvem al bloc la conferència que John Edwards faria el 19 d'octubre a Barcelona sobre LA GESTIÓ DE LA DIVERSITAT LINGÜÍSTICA A L'AULA . Aquí en teniu el vídeo .