Hi ha fils invisibles que mouen el món i veus càlides que arrelen dins l'aire...
Un himne pel món...
Aprofitant que l'any 2008 va ésser L'ANY INTERNACIONAL DE LES LLENGÜES, l'Aula d'Acollida vàrem participar en el FESTIVAL DE NADAL amb un petit muntatge . Vam confeccionar aquest powerpoint amb imatges de diferents indrets del món i amb la música de Lluís Llach . Mentre es veia aquest power van sortir 9 parelles alumne -professor a l'escenari . Cada parella deia una paraula ( primer la deia el profe amb la llengua pròpia de l'alumne i després l'alumne la traduïa al català ).Les nou paraules escollides i les llengües pròpies dels alumnes varen ésser aquestes :
Confiança ( en wòlof ), respecte ( en romanès ), justícia(en xinès), esperança ( en romanès), somni ( en gallec), il·lusió ( en amazic), tendresa ( en castellà), amor ( en mapadungun) i pau(en àrab ). Era la nostra manera de dir BON NADAL i el nostre CANT A LA DIVERSITAT . Aprofitem per donar les Gràcies als alumnes i profes que hi van participar : El Ben del Senegal, l'Adrian de Romania,la Lina de Xina, la Dounia de Polònia -per part de mare -i del Marroc-per part de pare-,
l'Esther de Galícia, l' Abdelmajid del Marroc (Bereber),el Juan David de Colòmbia ,el Vicente de Xile , la Nàdia del Marroc , el Josep de Música , la Mai i la Lali de Socials , les Núries d'anglès, l'Enrique d'Educació Física, la Mercè de Castellà , el Jaume de l' Aula Oberta i la Teresa de l 'Aula d' Acollida . I un agraïment especial per al Tino que ens va deixar aquestes imatges tan boniques.
FELIÇ 17 !!!! I continuem fent arrelar i enlairar SOMNIS!!!
El bloc "Artquímia" ha complert el seu 8è aniversari el gener del 2017. Vam néixer tímidament,com a bloc d'AA, la tardor del 2008 a l'INS Estany de la Ricarda del Prat i ens vam presentar de debò el gener de l'any 2009. Des del curs 2009-2010 fins al curs 2010-2011 vam continuar amb molta il.lusió a l'INS Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts . I el curs 2011-2012 vam retornar al Prat, començant una nova etapa a l'INS Salvador Dalí.
El més important de tot és que seguim pensant que QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL :-).
Per això a l'aula d'acollida- i a partir d'ara a l'aula ordinària- hi van néixer i hi naixeran paraules ....El curs 2007-2008 hi va néixer la paraula "BABELARTQUÍMIA.CAT". La vàrem presentar en públic per SANT JORDI com a preludi de la nostra EXPOSICIÓ DE TITELLES . Es una paraula de significat obert i plural .
I un dels seus significats és aquest :
"Babelartquímia" és una invitació a buscar entre totes i tots noves fórmules d'ensenyament i aprenentatge per atendre tots els móns personals, creatius i diversos que existeixen a les aules d'aquest jove segle XXI .
El curs 09-10 la paraula"BABELARTQUÍMIA.CAT" va ser presentada en el I CONGRÉS DE PRÀCTIQUES EDUCATIVES INNOVADORES AL BAIX LLOBREGAT.
Si vols saber què hi vàrem dir clica aquí :
El dol migratori a l'aula d'acollida
El juliol vam participar a la 20a Escola d'Estiu de la FUNDACIÓ SERGI de Girona dins del Seminari "Repercussions del procés migratori en la salut emocional i mental des d'un enfocament social i comunitari ."
I el curs 2010-2011 ens va regalar un començament màgic:
El mes d'octubre vam participar a les Jornades NOS+ALTRES 2010 de Figueres.
El novembre al VII Simposi de LLengua i Immigració de Girona i al 29è Festival Internacional de titelles de Bilbao ("IV Encuentro Internacional de títeres en femenino")
El gener de l'11 vam iniciar un nou projecte d'AA batejat amb el nom "Equipatges singulars, equipatges universals". També vam col·laborar amb les jornades "Sant Vicenç divers" que organitzava el Centre de Normalització Lingüística de Sant Vicenç dels Horts.
I... celebràrem la primavera de l'11 amb l'activitat quinzenal "Esmorzars, jocs i paraules"
A partir del setembre de l'11 vam iniciar una nova etapa:
De l'Aula d'Acollida a l'Aula Ordinària. Al nou institut no hi ha AA i aprofitarem tota la riquesa apresa en aquests 6 cursos d'acollida, per compartir-la a l'aula ordinària.
Estem molt contents d'haver retornat al Prat, la ciutat on va néixer el bloc.
També ens fa molta il·lusió i alegria dir-vos que el 28 de juny del 12 vam participar a la III Jornada de Titelles i Educació presentant de nou "Babelartquímia.cat",El dol migratori a l'aula d'acollida. Trobareu la crònica de la Jornada a les revistes online PUTXINEL·LII i TITERESANTE(la 1a en català i la 2a en castellà). El comentari sobre la nostra intervenció el podeu llegir en un paràgraf sota de la 3a imatge :).
El curs 12-13, un part d'artquímia va haver de sumar forces per poder guanyar una batalla molt especial i
l'altra part va continuar fent relalitat UTOPIES: El novembre del 12 va començar el curs-projecte pilot "CAPSES D'ANADA I TORNADA, del jo al nosaltres" i va donar resultats molt bonics.També vàrem presentar el projecte al "V Encuentro de Títeres en Femenino" de Bilbao. Teniu la informació a la part superior del marge dret del bloc.Esperem que us agradi :) !!!
El curs 13-14 el projecte va continuar i el 22 d'abril vam poder estar de nou a peu d'aula:
Una altra batalla guanyada !!!!!
El curs 14-15 el projecte de les capses es va convertir en un Seminari de treball molt enriquidor i fructífer.I personalment, els alumnes de 1rC i Aula Oberta de l'INS Salvador Dalí del Prat de Llobregat van fer ben seu el projecte : Moltes gràcies, GROCS!
El curs 16-17 iniciem una nova etapa a l'INS Barcelona-Congrés . Retornem a l'Aula d'Acollida, a l'origen on va començar tot ...
Continuem el camí amb coratge i entusiasme:
Som aprenents de VIDA !!!!
MOLTES GRÀCIES A TOTES LES PERSONES QUE ENS HEU ACOMPANYAT I AJUDAT A TIRAR ENDAVANT
"FEM L'ESCAMOT DELS QUI MAI NO RECULEN"
Joan Salvat-Papasseit
AMISTAT,una bella paraula.
Els amics ..., UN GRAN TRESOR !
Coneixeu el llibre EL MÓN GROC de l'Albert Espinosa ?
EL MÓN GROC (si creus en els somnis ,es faran realitat) és un lllibre que em va arribar a les mans per atzar, com les millors coses de la vida ...Tinc la sort d'haver conegut un munt de "grocs"..i entre ells.. TOT L'ALUMNAT QUE HE ANAT I VAIG CONEIXENT A L'AULA D'ACOLLIDA . Si voleu saber qui són ELS GROCS haureu de llegir el llibre.
"Artquímia" estima la MÚSICA, la POESIA i les PARAULES ...
"LA PARAULA ÉS L'ARMA MÉS PODEROSA " Ramon Llull
"Com una font, a voltes, LA PARAULA
diu els secrets del món" Joan Vinyoli
"FER CRÉIXER LES COSES DIENT-LES: HEUS AQUÍ EL MIRACLE" Palau i Fabre
"L'ETERNITAT NOMÉS VIU EN L'EFÍMER" Diego Jesús Jiménez
"M'EXALTA EL NOU I M'ENAMORA EL VELL" J.V Foix
"AUNQUE NO TE OLVIDA UN RECUERDO,QUE YA TE ACOMPAÑA UN SUEÑO" Jesús Lizano
"...És veritat: cantar esponja el cor i ajuda a estimar...Darrera el simple entreteniment, hi ha unes profundes ganes d'educar. Les cançons ens han d'ajudar a unir coses ben desaparellades:les classes socials, les diferents cultures i els diferents pobles.(..)Cantar és un llenguatge universal" Xesco Boix
"La utopia és una forma de caminar" E.Galeano
"Cal aprendre a estimar les diferències" Joan Fuster
"La solidaritat és la tendresa dels pobles " Gioconda Belli
dissabte, 31 de desembre del 2011
De comiats i benvingudes ...
De comiats i benvingudes ...
Un adéu ple de calidesa per a l'11 i una benvinguda ENÈRGICA per al 12!!!
" M'exalta el nou i m'enamora el vell "
J.V. Foix
dijous, 29 de desembre del 2011
L'essència de la veritat és una llum esclatant...
32
1. L’essència de la veritat és una llum esclatant,
un clam potent llançat al vent per recordar.
2. L’essència de la veritat s’ha revelat del tot,
però és arriscat el camí de qui la vol trobar.
(Traducció de l'àrab al català a càrrec de Halil Bárcena)
(Ens agraden molt aquestes paraules !!! )
dimecres, 28 de desembre del 2011
Flor di nha esperança, Cesária Évora
17 de desembre.
dilluns, 26 de desembre del 2011
La UTOPIA continua a "ARTQUÍMIA" ...
dissabte, 24 de desembre del 2011
diumenge, 18 de desembre del 2011
"Next station music ", Fermín Muguruza.Tastet dels altres documentals
Les paraules de Muguruza:
Més informació :
Fermín Muguruza
"Next music station" Fermín Muguruza
Hiperactiu, compromès, controvertit, visionari, inquiet, polèmic, arriscat… aquests són només alguns dels adjectius que poden definir la trajectòria professional i l’actitud vital de Fermín Muguruza. Pioner i referent del punk dels 80, vedat en algunes ciutats espanyoles pel seu posicionament polític, alquimista de les músiques basques amb els sons d’arreu i militant compromès en mil i una causes.
Ara ens sorprén dirigint Next music Station, una sèrie de documentals per a la cadena Al Jazeera Documentary Channel que mostra les músiques que sonen actualment a països com Egipte, Marroc, Líban, Tunísia, Síria, Kuwait, Bahrain, Iemen i Sudan. Alguns d’aquests documentals ja s’han pogut veure en les darreres edicions de festivals com el Festival de Cine de San Sebastian, o el Beefeater In-Edit. Tot i que encara no s’han comercialitzat, no es descarta que surtin al mercat a mig termini.
Aquí teniu el vídeo de la promoció:
dissabte, 17 de desembre del 2011
El Dia Internacional de l'Immigrant a Barcelona
Font: Bloc "Ensenyar llengua a l'alumnat no romànic"
Aprofitant el dia Internacional de l’Immigrant (18 de desembre) la biblioteca Sagrada Família aquest any vol apropar-se a la Xina i als nostres veïns d'origen xinès, treballant sempre des de dues vessants: oferir documents que siguin del seu interès, alhora que donar a conèixer la seva cultura a través del nostre fons.
Volem apropar-nos a la comunitat xinesa del barri tot oferint una exposició de documents que inclourà, d'una banda documents en xinès, tant de ficció com de coneixements, gràcies als lots cedits per CEPSE i per la Biblioteca Can Peixauet, de Santa Coloma de Gramenet; d’una altra banda, l'exposició també inclourà documents que donin a conèixer als usuaris en general la cultura dels nostres veïns. L’exposició comença dilluns 12 de desembre.
Després, el mateix diumenge 18, a les 12 del matí tindrem a la sala infantil una sessió bilingüe de poemes musicats xinesos que seran recitats tant en xinès com en català i castellà, així com la narració d’un conte xinès-català, amb la col·laboració dels voluntaris conte-contes de la biblioteca.
Podeu consultar la guia de lectura.
18 de desembre, Dia Internacional del MIGRANT
El Dia Internacional de l'Immigrant
Si cliqueu aquest enllaç trobareu diferents convocatòries arreu del món:
18 de desembre, jornada d'acció global
dijous, 15 de desembre del 2011
dimecres, 14 de desembre del 2011
Presentació del llibre "A Cremallengua" de Joan-Lluís Lluís
Font: Òmnium
L'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís presentarà el seu darrer llibre A Cremallengua a la seu nacional d'Òmnium (C/Diputació 276, Principal) el dimecres 14 de desembre a partir de els 7 de la tarda. El llibre és un elogi de la diversitat lingüística. Amb les seves cròniques breus, sempre amenes i accessibles al lector no especialitzat, l’autor ens mostra l’enormen valor de la riquesa de les llengües del món i dóna veu a les llengües en perill d’extinció que els intents d’uniformització lingüística volen relegar al silenci. En la presentació intervindran també Vicent Sanchis, vicepresident d'Òmnium Cultural, i Matthew Tree, escriptor.
diumenge, 11 de desembre del 2011
Exposició Diàlegs Migrants
Font: Mhic ( Museu d'història de la immigració de Catalunya)
Diàlegs Migrants és un projecte que pretén crear espais de debat, reflexió i expressió entorn dels processos migratoris. En la mostra trobareu reflexions, testimoniatges, fotografies i materials audiovisuals dels diàlegs i testimoniatges dels protagonistes, organitzats seguint l’itinerari migrant: les condicions de partida, el viatge, el xoc migratori, la vida a Barcelona i una valoració final. La instal·lació s’acompanya d’un catàleg d’activitats de dinamització comunitària.
Consulta la seva pàgina web
Diguem NO ! ( Pedro Olalla)
Entrevista a Pedro Olalla, filòleg, hel·lenista i actualment professor a la Universitat d'Atenes. Olalla és extremadament dur i crític i diu ben clar que els que controlen el poder financer s'estan apropiant del poder polític a través del deute dels estats.
Per Pedro Olalla, el que ha passat a Grècia no és només cosa dels grecs, és una amenaça per a tothom.
L'indigna el discurs polític i mediàtic dels països europeus, Espanya inclosa, que diuen "nosaltres no som com Grècia"; titllen els grecs de poc treballadors i diuen que es mereixen el que els està passant. Per ell, la crisi no és altra cosa que un atac econòmic organizat pels poders financers, i defineix el deute com un producte dissenyat com a arma de sotmetiment dels ciutadans.
L'endemà del Dia Mundial dels Drets Humans...
dissabte, 10 de desembre del 2011
Torna el FLIC !!!
Del 17 de desembre de 2011 fins al 4 de març de 2012
Tafaneja tot el que hi ha : FLIC
dijous, 8 de desembre del 2011
"The puppet as methaforic being"
What we have been discussing in our 'World of Paper' workshops over the past few weeks in London, Lisbon and now in Melbourne is the intense power of the puppet or object and where this originates. In this remarkable clip from TEDx Dirigo, John and Carol Farrell from the US-based company, Figures of Speech, demonstrate the power of the puppet in addressing issues of identity and existence which move with striking speed from lifeless object to mythic icon.
Així descobriu el que ja sabeu :) ...
Per què ens fascina tant el món d'aquest art mil·lenari ?
dimecres, 7 de desembre del 2011
"En l'home mai no mort l'infant" Agustí Bartra
dilluns, 5 de desembre del 2011
"Casamento entre o céu e a terra " Leonardo Boff
"Hoje nos encontramos numa fase nova na humanidade. Todos estamos regressando à Casa Comum, à Terra: os povos, as sociedades, as culturas e as religiões. Todos trocamos experiências e valores. Todos nos enriquecemos e nos completamos mutuamente. (...)
(...) Vamos rir, chorar e aprender. Aprender especialmente como casar Céu e Terra, vale dizer, como combinar o cotidiano com o surpreendente, a imanência opaca dos dias com a transcendência radiosa do espírito, a vida na plena liberdade com a morte simbolizada como um unir-se com os ancestrais, a felicidade discreta nesse mundo com a grande promessa na eternidade. E, ao final, teremos descoberto mil razões para viver mais e melhor, todos juntos, como uma grande família, na mesma Aldeia Comum, generosa e bela, o planeta Terra."
Casamento entre o céu e a terra. Salamandra, Rio de Janeiro, 2001.pg09
" L'essencial és qui som, no què tenim.." Alexandre Jollien
Autor dels llibres Elogi de la feblesa, L’ofici d’home i Elogi de la felicitat, la vida d’Alexandre Jollien ha estat una lluita per la superació. Nascut amb paràlisi cerebral, va viure dels 3 als 17 anys en un centre especial per a nens amb paràlisi cerebral del que no guarda bons records. Això, però, no el va impedir llicenciar-se en Filosofia en la Universitat de Friburg i escriure les seves reflexions sobre la condició humana
LLegir els seus llibres ha de ser tot un plaer ...Escoltant l'entrevista que ara us pengem ens entren ganes de començar a llegir coses seves...
" La mirada de l'latre no et determina"
"L' essencial és qui som, no què tenim"
Alexandre Jollien
diumenge, 4 de desembre del 2011
" De Granada a Istanbul" , Hamza Castro
"De Granada a Istanbul" és la nova proposta musical del músic granadí Hamza Castro .
Ens agraden molt les paraules que sobre el projecte diu sel seu propi autor:
“La música sufí nos conduce al conocimiento espiritual, ayuda a deshacer los nudos del alma, haciendo al hombre consciente de la belleza y armonía del universo y de la necesidad que hay de ir más allá de la existencia material”.
(...)
“Se trata de un trabajo relacionado con el pensamiento, la esencia personal, la fuerza de la vida y el poder de la música, que sirva como terapia para los que más la necesiten"
Si vols continuar llegint : Hamza Castro
I us deixem amb un vídeo on podeu escoltar un dels temes ( "Escolta el Ney") d'aquest nou treball. Que la disfruteu !
dissabte, 3 de desembre del 2011
Soneta vine'm a l'ull
Font: L'illa dels llibres
Carme Riera ha recopilat un bon grapat de cançons de bressol en llengua catalana.
Soneta, vine’m a l’ull
Que no he dormidet encara;
Soneta, vine’m a l’ull, que no he dormit avui. (Tradicional)
L’escriptora mallorquina ha realitzat una gran recerca per apropar-nos a cançons de bressol antigues i actuals. Un treball on recupera la tradició oral que ha passat de generació en generació i també peces escrites per autors com Carles Riba, Apel·les Mestres, Maria Merce Marçal, Narcís Comadira, Àngel Guimerà, Miquel Martí i Pol, Jacint Verdaguer, Joan Margarit o Enric Cassasses.
El llibre inclou un cd amb cançons de bressol interpretades per Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, membres del grup Samfaina de Colors.
Origens de les cançons bressol
Parlar dels origens de les cançons de bressol és difícil i de ben segur que l’orígen és tant antic com l’origen de la humanitat.
No va ser fins la Reinaxença quan es van recopilar per escrit les primeres cançons de bressol anomenades non-non a Catalunya i al País Valencià i vou-veri-vou a les Illes Balears..
Com explica Carme Riera al pròleg del llibre, és molt posible que els origen d’aquestes cançons sigui màgic i tingui molt a veure en conjurs per allunyar els mals esperits de la vora de les criatures.
El noi de la mare és molt posible que sigui la primera de les cançons bressol catalanes, almenys és la més coneguda, però també hem de destacar La dida
Què li darem al noi de la mare?
Què li darem que li sàpiga bo?
Panses i figues i nous i olives, panses i olives i mel i mató
(El noi de la mare)
També destaca altres cançons de bressol curioses com la Joan Brossa.
No ploris més, fill meu i dorm tranquil,
que demà Franco no hi será
O el haikú de Miquel Martí i Pol:
Dòcil, la tarda
se m’adorm a la falda.
Tot és misteri.
La millor tradició oral recopilada per Carme Riera a Cançons de bressol. (Edicions 62).
Un llibre que farà bona companyia a "Artquímia" en aquesta nova etapa que ha començat el setembre de l'11 a l'INS Salvador Dalí : "De l'Aula d'Acollida a l'Aula Ordinària" :)
divendres, 2 de desembre del 2011
Els poetes són els missatgers de la bellesa ( Jesús Lizano)
El poeta anarquista Jesús Lizano continua la seva aventura creativa als seus 80 anys.
A "Artquímia" li agrada aquest poeta i des de l'inici del nostre bloc, a la presentació sota la capçalera, hi figuren unes paraules seves.
Dimarts passat li van fer una entrevista a la Contra de la Vanguardia. Si la voleu llegir:
Jesús Lizano
I acabarem citant aquests seus versos que ens agraden molt :
"El capitán
no es el capitán.
El capitán
es el mar"
dijous, 1 de desembre del 2011
"Ens salvaran treballadors i poetes", Franco Berardi
Berardi és italià, i a la xarxa se’l coneix per “Bifo”.
Va ser un dels líders de les revoltes del 68 a la Universitat de Bolonya. I conserva intacte el seu tarannà contestatari i diu que, a partir de la crisi que s’ha instal•lat en el cor d’Europa, estem immersos en una nova lògica: la de sacrificar el nostre nivell de vida actual per poder pagar els deutes acumulats per l’elit financera.
“Aquesta catàstrofe -diu- no té solució, i donat que la barbàrie és el nou ordre social europeu, l’única cosa que podem fer els ciutadans és canviar la paraula ‘democràcia’ per la paraula ‘autonomia’”. Autonomia de les forces de producció, autonomia tècnica, cultural, creativa.
Franco Berardi proposa la creació d’un “cognitariat”, un nou espai social allunyat de la tirania dels mercats i que ens porti per camins diferents del consumisme i el creixement sense fre que fins ara han envaït les nostres vides.
Per aquest activista d’esquerres, aquest esperit ja està present en les mobilitzacions contra la crisi que es fan arreu del món.
Cal repensar Europa, ens diu, i articular un nou discurs europeu basat en la solidaritat social, la redistribució de la riquesa, la cancel•lació del deute dels països i la fiscalització dels grans capitals.
“Singulars”
Franco Berardi, “ens salvaran els treballadors i els poetes”.
dimecres, 30 de novembre del 2011
Com millorar els resultats educatius a Catalunya ?
Materials de l'acte "Com millorar els resultats educatius a Catalunya? Una mirada des del PISA 2009"
Ja es pot accedir als materials de l'acte de presentació de l'informe "PISA 2009: avaluació de les desigualtats educatives a Catalunya", organitzat per la Fundació Jaume Bofill el passat 8 de novembre de 2011 a les Cotxeres del Palau Robert.
En l'acte hi van participar:
Ferran Ferrer, catedràtic d'educació comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de l'informe.
Joan Badia, professor d'institut, director de la revista Escola Catalana exdirector general d'Innovació Educativa;
Carme Carbonell, mestra d'aula d'acollida, exdirectora de l'escola La Sínia de Vic, i
Francesc Moreno, director general de l'escola Jesuïtes El Clot.
Propostes de l'informe:
Conclusions de l'informe:
A la llum de les dades PISA 2009, l'informe porta al plantejaments següents: quines pràctiques i estratègies milloren el rendiment de l'alumnat? L'educació a Catalunya dóna les mateixes oportunitats a tothom? A quins centres van els alumnes amb resultats excel·lents? Els centres concertats obtenen resultats diferents que l'escola pública? Per què els alumnes immigrats obtenen pitjors resultats que els nadius? Quins efectes té la segregació? Quins alumnes obtenen bons resultats malgrat tenir condicions socioeconòmiques desfavorables? Quina importància té l'hàbit de la lectura? I la llengua que es parla a casa? És útil l'agrupament per nivells? I la repetició?
Més informació sobre l'acte i l'informe
dilluns, 28 de novembre del 2011
Exposició: "Des de l'interstici" a Can Felipa
Del 3 de novembre al 23 de desembre del 2011
Inauguració: Dijous 3 de novembre a les 20h
Des de l’interstici és una selecció de projectes que proposen diversos apropaments a un espai de conflicte, en aquest cas, la regió del Pròxim Orient; un espai que en el nostre imaginari, conscientment o inconscientment, està abocat a una lectura dirigida i fixada. L’exposició uneix tres artistes de Catalunya i tres artistes del Líban amb la intenció de reunir i també contraposar les diverses percepcions i relacions que els artistes han establert amb aquesta regió, i que es manifesten en diversos nivells, que van del més proper al més distant.
Basada en la premissa que hi ha sempre un espai mediador entre el perceptor i el percebut, l’exposició pretén provocar la reflexió sobre l’espai de trànsit i el lapse entre l’objecte a tractar i el resultat de la seva lectura, l’objectivitat i la ficció, la materialitat i l’abstracció, l’existència i l’imaginari, l’autèntic i el fals.
L’exposició pretén evidenciar aquest interstici –imaginari adquirit, percepció subjectiva– en les seves diverses vessants, a través de diferents aproximacions i objectius. Es duen a terme així diversos models i mètodes per a llegir un territori especialment complex, que suporta una forta càrrega política i socioeconòmica. Un territori que permet realitzar treballs que tracten directament aquesta tensió, sense excloure experiències que permeten lectures més introspectives, més íntimes, amb una poètica subjectiva.
Amb la participació de Vartan Avakian, David Curto, Domènec, Hatem Imam, Francesc Vidal i Raed Yassin.
Comissariat per Maral Mikirditsian.
Consulteu el catàleg de l’exposició, dissenyat per Txelografia.
A forza das minorías
A Forza das Minorías
Por que motivo ían as minorías querer transformar unha sociedade na que están perfectamente instaladas e que sacraliza os seus privilexios? Se cadra as maiorías aparecen nunha primeira ollada como a forza social dominante, pero quen cambia profundamente as sociedades son sempre, agora e ao longo da historia, as minorías. As minorías –tanto sociais como étnicas, lingüísticas, de xénero ou relixiosas- posúen unha forza e un dinamismo interno que este Congreso quere contribuír a valorar criticamente, a potenciar dende a equidade, a resaltar, no marco da convivencia entre todos os pobos da Terra.L'any 2010 va tenir lloc a Santiago de Compostela un Congrés amb el títol : "A forza das minorías".
Aquí teniu la seva pàgina web on hi podeu trobar coses molt interessants:
A forza das minorías
dimarts, 22 de novembre del 2011
El Hyundai Puppet Theatre de Corea a Bilbao
Aquí us posem un vídeo del treball que fan .
dilluns, 21 de novembre del 2011
La presència a l'aula ...
dissabte, 19 de novembre del 2011
dimarts, 15 de novembre del 2011
Pantzerki!!!! : Feliç festival des de CATALUNYA.
L'any passat vàrem poder viure el festival en directe i ens ho vam passar molt bé.
Gràcies de nou per la vostra amabilitat i ACOLLLIDA :))) !!!!
I...ens fa il·lusió posar un fragment en euskera on hi veureu la nostra paraula màgica:BABELARTQUÍMIA que sintetitza el nostre projecte fet amb titelles per treballar el dol migratori.Projecte que vam presentar l'any passat a la trobada
"Títeres en Femenino" que organitzava Pantzerki en el seu 29è festival.
Aquí va:
Font:Berria.info
Lau txotxongilolari omenduko dituzte hilaren 15ean: Sarah Bianchi eta Hector di Mauro argentinarrak, Dora Alonso kubatarra eta Alberto Mejia-Alfin mexikarra. Jaialdiaren antolatzaileak, Txirlora elkarteak, dokumentazio zentro bat ere badu, eta azken urteetan zendu diren sortzaile horien inguruan bideo bana egin du, «ez dadin gal haien obra». De la Casak azaldu duenez, «txotxongilolari askok ez dira eskola zehatz batekoak, eta komeni da haien lana jasotzea eta zabaltzea».
Txotxongiloak femeninoan atalaren barruan, Mariona Masgrau saria emango dute hilaren 20an Camposen -orduan jakinaraziko dute sarituaren izena-. Egun horretan, hainbat hitzaldi labur emango dituzte emakumezko adituek: Teresa Forcadak (Babelartquimia.cat), Anne Serranok (Mi querida maestra Adela Escartin), Ana Lia Zamoranok (Giuseppina Cazzaniga, toda una vida), Fara Madrigalek (Dora y Pelusin: mirada de una actriz) eta Agurtzane Maciasek (Historias de Kamishibai), besteak beste.
dissabte, 12 de novembre del 2011
La literatura que acull
L'actuació didàctica a les aules d'acollida, la producció de llibres infantils que aborden aquesta temàtica i ofereixen una representació de les societats multiculturals, els diferents usos de la literatura en les activitats d'acollida i la resposta dels infants, especialment en la discussió i interpretació d'àlbums il·lustrats, són aspectes centrals d'aquest debat. Tot seguint aquesta línia es convoca ara un Simposi Internacional, tant per oferir els resultats de la recerca en aquest camp, com per facilitar eines concretes d'intervenció que incideixin en la millora de la tasca educativa.
C. de St. Antoni Maria Claret, 171
Barcelona (Barcelonès)
Web de la Casa de Convalescència
Anem cercant les melodies ...
Mmmmm!!!! Sí, sí . "Artquímia" va cercant melodies pels móns visibles i invisibles on ens porten totes les paraules que estimem.
N' estem trobant moltes moltíssimes . Continuem el nostre camí i de nou ens acompanya la sorpresa que de ben segur sabreu a finals de l'11 o a principis del 12.
Serà llavors quan compartirem totes les nostres troballes amb vosaltres ...
dijous, 3 de novembre del 2011
El nostre blog té un germà petit ...
El nostre bloc té un germà petit :
Calidoscopi d'emocions
Estem contents, estem feliços !!!
dilluns, 31 d’octubre del 2011
Només som pols en el vent ...
Jo tanco els ulls
Sols per un moment.
Tot va ràpidament.
Somnis que
Em passen pels ulls com
Una curiositat.
Pols en el vent
Només som com pols en el vent
La cançó.
Una gota d'aigua
En un mar sense fi.
El que fem,
Cau per terra
Fins que deixa d'existir.
Pols en el vent
Només som com pols en el vent.
No en depens.
No hi ha res per sempre,
Només terra i cel
Tot és fugaç.
Ni amb tots els teus bens
Mai podràs comprar el temps
Pols en el vent
Només som com pols en el vent.
Pols en el vent
Només som com pols en el vent.
Tot nomes es pols en el vent.
divendres, 28 d’octubre del 2011
MANIFEST DELS DRETS NATURALS DELS NENS I NENES(DE LA INFÀNCIA)
I diritti naturali dei bimbi e delle bimbe nelle lingue dei popoli della terra
In occasione della Giornata Mondiale dei Diritti dell’Infanzia, proponiamo ai lettori di SCUOLAER il progetto di tradurre nel maggior numero possibile di lingue locali (i cosiddetti dialetti oppure lingue regionali o lingue minoritarie) e nazionali il manifesto sui diritti naturali di bimbe e bimbi elaborato più di 12 anni fa dal nostro collaboratore Gianfranco Zavalloni.
a vivere momenti di tempo non programmato dagli adulti
a giocare con la sabbia, la terra, l'erba, le foglie, l'acqua, i sassi, i rametti
a percepire il gusto degli odori riconoscere i profumi offerti dalla natura
ad ascoltatore e poter prendere la parola interloquire e dialogare
a piantare chiodi, segare e raspare legni, scartavetrare, incollare, plasmare la creta, legare corde, accendere un fuoco
a mangiare cibi sani fin dalla nascita, bere acqua pulita e respirare aria pura
a giocare in piazza liberamente, a camminare per le strade
a costruire un rifugio-gioco nei boschetti, ad avere canneti in cui nascondersi, alberi su cui arrampicarsi
ad ascoltare il soffio del vento, il canto degli uccelli, il gorgogliare dell'acqua
a vedere il sorgere del sole e il suo tramonto, ad ammirare, nella notte, la luna e le stelle.
Si voleu llegir el manifest en moltes d'altres llengües i en català cliqueu aquí :
Manifiesto dei diritti dei bimbi e delle bimbe
dilluns, 24 d’octubre del 2011
VI Jornada Internacional de Bones Pràctiques de gestió del Multilingüisme
Font: Linguamón
VI Jornada Internacional de Bones Pràctiques de Gestió del Multilingüisme
Les llengües de casa. Com ajudar els infants a créixer en un context multilingüe
La societat catalana és cada cop més heterogènia. Les relacions socials i la composició de l’estructura familiar són un reflex d’aquesta diversitat, que, en pocs anys, ha fet augmentar de manera considerable la presència al carrer i a les llars de llengües d’arreu del món. A les ja nombroses famílies mixtes amb català i castellà, s’hi afegeixen avui força famílies amb altres llengües com l’amazic, l’àrab, l’anglès, el romanès o el francès, entre d’altres.
La VI Jornada Internacional de Bones Pràctiques de Gestió del Multilingüisme es proposa oferir a les famílies plurilingües i als educadors un marc per conèixer les darreres aportacions de diferents disciplines en aquest àmbit així com un espai per a l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge compartit.
Conferències
Resums conferències
diumenge, 23 d’octubre del 2011
V Mostra de Cinama Àrab i Mediterrani (20 al 23 d'octubre)
SINOPSI
Erhal (Vés-te'n) és la crònica des de dins dels 18 dies de lluita que van fer caure un dels dictadors més estables del Pròxim Orient.
Erhal és el fruit del rodatge, des de dins, dels 18 dies de lluita del poble egipci per a fer caure el dictador Hosni Mubarak, president del país des de 1981. Des del 25 de gener del 2011 fins a l'11 de febrer el Poble egipci va donar una lliçó de coratge i decisió, trencant tots els murs de les pors, per aconseguir un objectiu impensable pocs mesos enrere. Una revolta que ha inspirat el Món sencer i que ha posat en dubte la fi de la història vaticinat pel liberalisme.
"Socotra, el país de los genios", Jordi Esteva
Llibreria Altaïr, Gran Vía 616
Socotra, la isla de los genios
Presentació del llibre de Jordi Esteva. L'autor estarà acompanyat pel poeta Manel Forcano, l'escriptor Jordi Carrión i Pep Bernadas.En les nits fosques, quan no venia la son, en Jordi Esteva feia girar la bola del món i l'aturava amb un dit. Una vegada, en frenar-la, va reparar en un puntet minúscul perdut entre Àfrica i la costa d'Aràbia: l'illa de Socotra. Hi vivia algú? Quins animals hi devia haver? Era un desert o una selva? Aleshores no sabia que, al cap d'uns anys, ell mateix recorreria les muntanyes d'aquell país en companyia d'Ahmed, un jove que era nét de l'últim sultà que va governar-lo fins ser derrocat pels comunistes d'Adèn. Durant aquell viatge, les històries que sorgien al voltant del foc parlaven d'aus fabuloses, de bruixots, de djinns… fins i hi tot coneix un estrany personatge que promet revelar-li el secret d'aquelles terres. Però a mesura que va ascendint cap els dits de granit, sempre coberts de núvols, s'adona de què Socotra és potser un últim somni.
divendres, 21 d’octubre del 2011
2a MOSTRA DONES I MANS 2011
Dissabte 22 d'octubre a les 19h se celebrarà aquest festival de titelles al carrer Guàrdia, davant del número 11, on té la seu l'entitat organitzadora, la Casa Taller de Marionetas de Pepe Otal.
A les 17.30h hi ha una trobada de professionals per compartir experiències, i a les 19h se celebrarà la Mostra d'espectacles artístics per a tots els públics a l'exterior. En cas de pluja l'activitat es desenvoluparà al Centre Cívic Drassanes, c. Nou de la Rambla, 43.
dijous, 20 d’octubre del 2011
"Speaking in Tongues"
Speaking in Tongues és un documental sobre l'aprenentatge de diferents llengües a les escoles dels Estats Units. Els directors, Marcia Jarmel i Ken Schneider, ens presenten la història de quatre nens i les seves famílies i els reptes amb què s'enfronten a l'hora d'aprendre més d'una llengua. Linguamón – Casa de les Llengües, en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Nord-Americans i l'Associació Catalana de Mares, Pares i Tutors d'Infants Angloparlants, organitzen una projecció del documental i un cinefòrum sobre la immersió lingüística i l'aprenentatge de llengües a Catalunya el pròxim dijous 20 d'octubre.
Speaking in Tongues ens explica la història d'un nen afroamericà que aprèn mandarí. Un nen dels Estats Units d'ascendència mexicana i pares que no han anat a l'escola, que domina el castellà i l'anglès. Una nena dels Estats Units d'origen xinès que recupera la llengua materna dels seus avis, i un adolescent caucàsic que viatja a Pequín per quedar-se amb una família que parla mandarí. Les seves històries mostren la promesa d'uns Estats Units preocupats per les llengües i el valor de ser plurilingüe.
dimecres, 19 d’octubre del 2011
VII Trobada Internacional de Teatre i Educació
LLUITANT CONTRA EL RACISME A TRAVÉS DEL TEATRE
Per saber-ne més : VII Trobada Internacional de Teatre i Educació
dilluns, 17 d’octubre del 2011
diumenge, 9 d’octubre del 2011
"Habibi"( l'estimat ), de Producciones Viridiana
Aquí teniu la pàgina web de la companyia per saber-ne més informació:
"Viridiana producciones"
I un vídeo per fer un tast de l'espectacle:
dimarts, 4 d’octubre del 2011
divendres, 30 de setembre del 2011
L'escola verda de BALI, un altre món és possible !!!
I tant de bo, de mica en mica,el color verd impregni més entorns del planeta terra.
Per saber-ne més :L'escola verda de Bali
dijous, 29 de setembre del 2011
"La identitat és un vestit que et fas a mida "
Saïd El Kadaoui va néixer al Marroc el 1975 i viu a Catalunya des dels set anys. Ara dirigeix al seu fill Elies unes cartes carregades de tendresa, ironia i humor, però sobretot d’intel·ligència i esperit crític. Una visió nova i valenta de les migracions, la relació entre nosaltres i els altres, la identitat personal i el sentiment de pertinença a una cultura, o a més d’una.
Ja som prou presoners. De cadenes, en trobaràs pertot arreu. Som esclaus de les formes i el fons. Les cadenes són les nostres ombres fidels. Molts dels ulls que et miren t’empresonen perquè no t’entenen. Fuig, fill. La identitat és un vestit que tu et fas a mida. Tu ets el teu sastre. Vesteix-te amb gust, fill. (I no oblidis dir que sóc el teu pare).
Cartes al meu fill, Saïd El Kadaoui
Saïd El Kadaoui Moussaoui va néixer a Beni Sidel (Nador, el Marroc) el 1975 i es va instal·lar a Catalunya als set anys. Llicenciat en Psicologia i màster en Psicopatologia i Psicoteràpia psicoanalítica, treballa com a psicòleg a l’Hospital de Dia d’adolescents de Gavà i ha col·laborat i col·labora com a docent en diversos màsters i postgraus de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona i la Universitat Ramon Llull, a part d’impartir conferències en nombroses institucions. Les seves classes i conferències giren a l’entorn de la salut mental en contextos de migració i identitat, adolescència i migració.
Com a escriptor, ha publicat la novel·la Límites y fronteras (2008) i col·labora regularment amb el diari Público, a part d’escriure altres articles per a El Periódico de Catalunya i altres mitjans.
dimecres, 28 de setembre del 2011
"Com milllorar l'èxit educatiu de l'alumnat immigrat ?"
Com millorar l'èxit educatiu de l'alumnat d'origen immigrat?
El dimecres 28 de setembre a les 18.30h a la Sala Cotxeres del Palau Robert, la Fundació Jaume Bofill us convida a un acte en què es debatrà a fons sobre aquesta qüestió.
Malgrat els esforços dels darrers anys en l'acollida de l'alumnat nouvingut i l'atenció a la diversitat cultural, els resultats educatius de l'alumnat d'origen immigrat continuen essent majoritàriament dolents. És evident que aquesta realitat respon a molts factors, però quins d'aquests factors es poden combatre des dels centres educatius? La predisposició a aprendre té molt a veure amb aspectes emocionals i relacionals... els tenim prou en compte en els nostres centres? Sabem detectar les pràctiques educatives generadores d'exclusió dins els centres? Quin rol hi tenim els docents? Com és la relació que tenim amb l'alumnat d'origen immigrat?
Per encetar el debat, Pep Gratacós (professor i tutor d'aula d'acollida a l'Institut Pere Alsius de Banyoles) i Pilar Ugidos (mestra i directora de l'Escola Miquel Bleach de Barcelona), presentaran el llibre Diversitat cultural i exclusió escolar. Dinàmiques educatives, relacions interpersonals i actituds del professorat, publicat dins la col·lecció Conciutadania Intercultural.
També participaran:
Najat El Hachmi , escriptora
Xavier Besalú , professor de pedagogia de la Universitat de Girona
Inscripció a l'acte
Més sobre la col·lecció
Adquisició o descàrrega del llibre
dilluns, 26 de setembre del 2011
Som pous de paraules ...
de paraules
que malden per eixir-ne.
Montserrat Abelló (Tarragona 1918)
"Artquímia" estima les paraules i us animem a participar en la campanya "La paraula en català que més estimo"que proposen des de Somescola.cat
Somescola.cat convida tots els centres educatius a sumar-se a l’activitat “La paraula en català que més estimo” que celebrem en motiu del Dia Europeu de les Llengües, el 26 de setembre. Consisteix a fer una crida a alumnes, professors i famílies per tal que ens facin arribar la seva paraula preferida en català. Poden fer-ho en el format que vulguin (a través d’un dibuix, un mural, una fotografia, un audiovisual...) i fer-ho arribar per correu electrònic a info@somescola.cat. Les aportacions es penjaran al web de Somescola.cat per tal de mostrar el suport dels participants als 30 anys del model d’escola catalana.
" Per un país de tots, l'escola en català "
Taula rodona: "Per un país de tots, l'escola en català"
Aula Magna de la Universitat de Barcelona
Gran Via de les Corts Catalanes, 585,
08007 Barcelona
Catalunya
El dilluns 26 de setembre, amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, Somescola.cat organitza la taula rodona 'Per un país de tots, l'escola en català'. En la taula, integrada per professionals i experts del món educatiu, es parlarà del paper de la llengua en l'escola catalana.
En la conversa hi intervindran Joaquim Arenas, pedagog, Montserrat Cortés, professora de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, Ignasi Vila, professor de la Universitat de Girona i Montserrat Company, mestra.
L'acte tindrà lloc a les 19h a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona i és obert a tothom. Al llarg del debat es projectarà un vídeo amb els missatges de diversos catalanòfils d’arreu del món a favor del model d’immersió lingüística de Catalunya.
diumenge, 25 de setembre del 2011
La gestió de la diversitat lingüística en un centre educatiu
La gestió de la diversitat lingüística en un centre educatiu
Pere Mayans, Cap del Servei d'Immersió i Ús de la Llengua del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i estudiant de la primera edició del Postgrau en Gestió de la diversitat lingüística i cultural presentarà el seu projecte final de postgrau, que porta per títol: "La gestió de la diversitat lingüística en un centre educatiu".
L’acte es fa en el marc del Dia Europeu de les Llengües, que se celebra cada any el 26 de setembre.
La doctora Maite Puigdevall, directora acadèmica del Postgrau i professora dels Estudis d'Arts i Humanitats de la UOC, explicarà els objectius, l'estructura i els continguts d’aquest Postgrau, que es realitza amb la col·laboració de la Càtedra de Multilingüisme Linguamón-UOC.
Més informació:
En el context de la mundialització, en què el multilingüisme ha deixat de ser excepcional i ha esdevingut la norma en les famílies, els espais urbans, les institucions i les empreses, es fa cada cop més necessari de desenvolupar maneres de gestionar activitats i organitzacions que tinguin en compte aquesta realitat. De fet, el multilingüisme ja ha esdevingut una qüestió estratègica per a les grans empreses i per a institucions com la Unió Europea. Igualment, els ajuntaments i altres institucions locals, les entitats solidàries, les cooperatives de treballadors, les petites i mitjanes empreses, cada cop tenen més necessitat de desenvolupar criteris d’ús de diverses llengües i incorporar serveis multilingües de cara als clients, els treballadors o els col·lectius a qui serveixen. Els treballadors d’aquestes organitzacions han d’abordar el tema del multilingüisme en els projectes que dissenyen i en els processos organitzatius. L’objecte d’aquest postgrau és facilitar-los la formació que necessiten en aquest aspecte.
Lloc
Institut d'Estudis Catalans (Sala Nicolau d'Olwer)
C/ del Carme, 47
08001 Barcelona
Hora
18.30h
divendres, 23 de setembre del 2011
BONA FESTA MAJOR 2011 !!!
El Prat de LLobregat i Barcelona de FESTA MAJOR aquest cap de setmana .
Tornarem a l'aula dimarts vinent i ens explicarem quines coses hem vist i descobert...a ambdues ciutats .
Mireu-ne la programació i a gaudir !!!
Festa Major del prat 2011
Mercè 2011
MOLT BONA FESTA MAJOR 2011 !!!
dilluns, 19 de setembre del 2011
Festival Àsia 2011
Si voleu conèixer la programació, hi ha propostes molt interessants:
Festival Àsia 2011
I aquí teniu el vídeo de promoció per fer-ne un petit tast.
dissabte, 17 de setembre del 2011
AMERIKANUAK
El documental va ser presentat en el festival de cinema de Donostia l'any passat .
Aquí teniu un vídeo de la televisió basca que parla sobre ell i el tràiler.
amerikanuak (teaser) from Berde Produkzioak on Vimeo.
Allunyar-nos nord enllà
Torna el Festival Internacional de titelles a Charleville ( França )
Mireu tot el que s'hi cou aquests dies :Festival Mondial des theatres de Marionettes
I també aquest bonic vídeo :
dimecres, 14 de setembre del 2011
"Se l'han quedat els xinos!", Exposició que s'inaugura demà al Prat de Llobregat
Projecte guanyador de la VI Beca Fotografia i Societat que vol descobrir la comunitat xinesa a través d'un treball d'investigació periodístic.
Què hi ha darrere dels tòpics que coneixem? Són, els xinesos, realment tan treballadors com aparenten? Estan sempre treballant o també tenen els seus “hobbys” i passatemps? A casa, barregen el menjar tradicional xinès amb cuina espanyola? Pretén abordar, també, qüestions com la nacionalitat i analitza on són les fronteres que ens fan ser d'un país o d'un altre.
Podeu visitar l'exposició del 15 de setembre al 9 d'octubre.
Podeu visitar el blog del projecte: http://www.selhanquedatelsxinos.com/
dimarts, 13 de setembre del 2011
dilluns, 12 de setembre del 2011
"Quinze lliçons sobre el llenguatge", Jesús Tusón
sinopsis
La lliçó magistral de Jesús Tuson. Un elogi del llenguatge. Un cant a la intel·ligència humana.
Després de tota una vida a la Universitat, Jesús Tuson es buida en un llibre imprescindible. Un assaig lliure i global sobre el llenguatge, aquest regal únic que la natura ens ha fet a nosaltres, els humans.
"La facultat del llenguatge és una dotació natural exclusiva de l'espècie humana. Els sapiens, doncs, ni ens podem pensar, ni tan sols imaginar, sense el llenguatge, perquè aquest forma part inalienable de l'univers mental que ens fa ser com som. Sense el tresor lingüístic, ens trobaríem de cop en un passat ben llunyà, potser a una distància aproximada de sis milions d'anys, constituint una espècie probablement paral·lela a la dels actuals ximpanzés. No és aquest, el cas."
dissabte, 10 de setembre del 2011
Ens trobem al Bulevard de la paraula !!!!
Aquí teniu tota la informació : Setmana del llibre en català
Festa per la LLIBERTAT : 11 del 9 de l'11
Òmnium Cultural organitza, com cada any amb motiu de la Diada Nacional, activitats festives, reivindicatives i populars arreu de Catalunya. Entre aquestes, destaca la festa més multitudinària organitzada per la societat civil catalana, la Festa per la Llibertat al passeig Lluís Companys de Barcelona (Arc de Triomf).
Els visitants trobaran activitats al llarg de tot el dia: des dels tallers infantils del matí (10.30 h) fins al concerts de la tarda (19.00 h), passant pel dinar popular i la música d’Oriol Canals (14.00 h). Cada any són milers les persones que es concentren en aquest espai festiu i reivindicatiu. L’any 2010 van ser més de 50.000 les persones que van passar-hi al llarg de tot el dia.
Al vespre, el concert de la Festa per la Llibertat és la cita obligada de milers de persones, sobretot joves, que posen punt final a la jornada. Aquest 2011 el cartell l’encapçala la música d'Obrint Pas, La Troba Kung-Fú, i Quart Primera. El concert s’iniciarà a les 19.00 h i clourà la jornada passada la mitjanit.
divendres, 9 de setembre del 2011
"Cartas de las golondrinas "
www.btvnoticies.cat
Per saber-ne més ...
diumenge, 4 de setembre del 2011
SOM ESCOLA . CAT
Somescola.cat
El Tribunal Suprem espanyol ha dictat tres sentències que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya. Aquest fet atempta clarament contra un dels elements bàsics de l’escola catalana, un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys i gràcies al qual la nostra societat gaudeix d’un bon nivell d’educació i cohesió social.
Davant d’això, les persones, entitats i centres educatius sotasignats.
JO, NO ACATO !!!
Jo no acato la sentència contra el català': mil 'm'agrada' per hora
Una pàgina creada a Facebook aquest dissabte al matí per rebutjar la sentència del Suprem i la interlocutòria del TSJC aconsegueix gairebé 7.000 'like' en 7 hores
Barcelona | Actualitzada el 03/09/2011 19:54
"La immersió lingüística és l'única esperança per a la supervivència del català i l'única via per assegurar la cohesió social del país. Si ara acatem estarem firmant la sentència de mort de més de 1.000 anys de llengua i cultura catalanes. És l'hora de ser lliures. I tenim pressa, molta pressa!". Amb aquest argument de partida s'ha creat la pàgina Jo no acato la sentència contra el català a Facebook.
Segona Diada Estellés, setembre 2011
dimecres, 31 d’agost del 2011
"Periodismo Humano", rehumanitzar el periodisme
Una altra forma d'informar és possible ...
periodismohumano es un nuevo medio de comunicación con enfoque de derechos humanos y sin ánimo de lucro, dirigido por Javier Bauluz y con un equipo de redacción profesional, con corresponsales, colaboradores y analistas en diferentes partes del mundo.
Continua llegint
Primer FESTICLOWN a PALESTINA , setembre de l'11
Font : Periodismo humano
Un circo para que Palestina sueñe
29.08.2011 · Carmen Rengel · (Jelazoun, Cisjordania, Palestina)
Una treintena de especialistas árabes y occidentales recorren este verano Cisjordania llevando ilusión y arte a escuelas y campos de refugiados. La Escuela de Circo de Palestina, que lleva desde 2006 en Ramala, apadrina el tour, que se repite por cuarto año.