El cine català arriba en versió original a Hollywood
L'acadèmia de cinema busca amb aquesta iniciativa establir les bases d'un diàleg amb l'acadèmia de Hollywood, que reconegui la institució catalana i permeti "a mig termini la participació d'una pel·lícula en versió original catalana als Oscars". També es vol promocionar el cinema en versió original catalana a nivell internacional i donar prestigi als seus actors i actrius, per impulsar la seva carrera professional.
El director del projecte, Lluís Valentí, ha assenyalat que l'Acadèmia de Hollywood necessita conèixer de més a prop el cinema català per tal d'encetar-hi un diàleg fluid. Per la seva banda el president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha afirmat que el projecte reflecteix la voluntat de l'entitat de promoure el cinema català i els seus acadèmics.
Les onze pel·lícules que es projectaran en aquestes jornades, entre demà i demà passat, són Trash de Carles Torras, L'estació de L'Oblit de Christian Molina, Tres dies amb la família de Mar Coll, Xtrems d'Abel Folk i Joan Riedwerg, Curtmetratges i El brau blau de Daniel Vàzquez, Res publica de José Maria Nunes, Cinéclub de Salomó Shang, Petit Indi de Marc Recha, i tres obres de Santi Lapeira Ens veiem demà, Rescat i ESO.
Les jornades inclouran també l'entrega dels premis Petit Gaudí, que reconeixen el talent dels professionals catalans que treballen a Hollywood per la seva contribució a internacionalitzar la professió. Els guardons aniran a parar a les mans de Julià i Carles Fernàndez de Filmax i a Jordi i Carles Grangel per la seva participació als dibuixos de La novia cadáver i El príncipe de Egipto. Xavi Pineda serà premiat per haver dibuixat el fons de Los Simpson, Roger Julià per la direcció de la banda sonora a The garden of eden i Claudia Bassols pel seu paper de protagonista a The eagle path.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada