El Marroc, l'Equador, la Xina, Colòmbia, Romania i Bolívia, països d'on són originàries les comunitats d'immigrants amb més presència de Catalunya, són els protagonistes d'aquesta acció especial que impregnarà la graella del 33 amb tot tipus d'espais: documentals, cinema, magazins culturals, programes d'entrevistes i debats.
"D'aquídallà" aixeca el teló amb una nit temàtica sobre el Marroc
Durant tot el mes de setembre, el 33 oferirà diàriament diversos programes dedicats a aprofundir en el coneixement del Marroc, de la seva societat i de la seva cultura. Els programes del canal 33 mostraran el Marroc des de mirades ben diferents: l'oferta conté produccions fetes des de Catalunya, però també hi haurà producció realitzada des del país africà per poder gaudir d'una visió més àmplia de la realitat d'aquesta terra.L'oferta de programació començarà aquest dijous amb una nit temàtica que ocuparà tota la franja de prime time de la nit, presentada pel periodista i director del programa "Singulars", Jaume Barberà. La nit temàtica del Marroc oferirà les produccions següents:
"Catalans del Marroc"
Es tracta d'un reportatge sobre històries de la vida quotidiana de quatre personatges anònims de la comunitat marroquina a Catalunya. "Catalans del Marroc" forma part de la sèrie "Catalans de...", de Mònica Bertran i Pau Raya, amb realització de
Martí Alharilla i direcció de Josep Morell i Josep Serra. Es tracta d'una producció de Televisió de Catalunya en col·laboració amb La Quimera Editora Audiovisual.
"Ali Zaoua: príncep dels carrers"
Dirigida per Nabil Ayouch, es tracta d'una pel·lícula de ficció amb elements documentalistes en què el tema de fons, la problemàtica dels nens que viuen pels carrers de les grans ciutats, es converteix en un pretext per explicar una història extraordinàriament humana i poètica.
Ali Zaoua i els seus amics, Kwita, Omar i Boubker, són nens del carrer; viuen en una casa abandonada del port de Casablanca. Formen part d'una banda de nens de la qual es volen separar. En una baralla pel lideratge, Ali es apredegat i el maten. El somni d'Ali era ser mariner i viatjar per trobar l'illa dels dos sols. Els seus amics, juntament amb un mariner del port, ajudaran Ali a acomplir el seu somni malgrat que sigui mort.
"L'últim contacontes"
Els contacontes han estat explicant històries al Marroc durant més de mil anys. Un dels llocs on encara se'ls pot veure en acció és a Jemaa el Fna, a Marràqueix. Fa un temps, n'hi havia dotzenes explicant contes per la plaça, ara només en queden quatre. En aquest documental coneixerem la història d'en Mohamed Bariz, l'últim contacontes.
"Nasreddín a Barcelona"
La nit temàtica tancarà la programació amb la reposició d'un treball de l'equip d'"Una mà de contes", un programa del canal infantil Super3. "Una mà de contes" treballa amb moltes entitats educatives per fomentar la creativitat i la sensibilitat artística i literària. Un d'aquests tallers de treball es va fer amb nens de l'institut espanyol Juan Ramón Jiménez, de Casablanca. Els alumnes d'aquesta escola del Marroc van fer les il·lustracions dels pensaments sufís del famós jutge Nasreddín. El resultat és aquesta petita història de deu minuts que demostra fins a quin punt els contes són una argamassa molt potent per construir ponts entre cultures.
Més informació:
http://www.tv3.cat/daquidalla
El dijous a la nit a partir de les 21.30h. al Canal 33.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada