Un himne pel món...

" Un himne per no guanyar" LLuís Llach



Aprofitant que l'any 2008 va ésser L'ANY INTERNACIONAL DE LES LLENGÜES, l'Aula d'Acollida vàrem participar en el FESTIVAL DE NADAL amb un petit muntatge . Vam confeccionar aquest powerpoint amb imatges de diferents indrets del món i amb la música de Lluís Llach . Mentre es veia aquest power van sortir 9 parelles alumne -professor a l'escenari . Cada parella deia una paraula ( primer la deia el profe amb la llengua pròpia de l'alumne i després l'alumne la traduïa al català ).Les nou paraules escollides i les llengües pròpies dels alumnes varen ésser aquestes :
Confiança ( en wòlof ), respecte ( en romanès ), justícia(en xinès), esperança ( en romanès), somni ( en gallec), il·lusió ( en amazic), tendresa ( en castellà), amor ( en mapadungun) i pau(en àrab ). Era la nostra manera de dir BON NADAL i el nostre CANT A LA DIVERSITAT . Aprofitem per donar les Gràcies als alumnes i profes que hi van participar : El Ben del Senegal, l'Adrian de Romania,la Lina de Xina, la Dounia de Polònia -per part de mare -i del Marroc-per part de pare-,
l'Esther de Galícia, l' Abdelmajid del Marroc (Bereber),el Juan David de Colòmbia ,el Vicente de Xile , la Nàdia del Marroc , el Josep de Música , la Mai i la Lali de Socials , les Núries d'anglès, l'Enrique d'Educació Física, la Mercè de Castellà , el Jaume de l' Aula Oberta i la Teresa de l 'Aula d' Acollida .
I un agraïment especial per al Tino que ens va deixar aquestes imatges tan boniques.

FELIÇ 17 !!!! I continuem fent arrelar i enlairar SOMNIS!!!


El bloc "Artquímia" ha complert el seu 8è aniversari el gener del 2017. Vam néixer tímidament,com a bloc d'AA, la tardor del 2008 a l'INS Estany de la Ricarda del Prat i ens vam presentar de debò el gener de l'any 2009. Des del curs 2009-2010 fins al curs 2010-2011 vam continuar amb molta il.lusió a l'INS Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts . I el curs 2011-2012 vam retornar al Prat, començant una nova etapa a l'INS Salvador Dalí.
El més important de tot és que seguim pensant que QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL :-).

Per això a l'aula d'acollida- i a partir d'ara a l'aula ordinària- hi van néixer i hi naixeran paraules ....El curs 2007-2008 hi va néixer la paraula "BABELARTQUÍMIA.CAT". La vàrem presentar en públic per SANT JORDI com a preludi de la nostra EXPOSICIÓ DE TITELLES . Es una paraula de significat obert i plural .
I un dels seus significats és aquest :
"Babelartquímia" és una invitació a buscar entre totes i tots noves fórmules d'ensenyament i aprenentatge per atendre tots els móns personals, creatius i diversos que existeixen a les aules d'aquest jove segle XXI .
El curs 09-10 la paraula"BABELARTQUÍMIA.CAT" va ser presentada en el I CONGRÉS DE PRÀCTIQUES EDUCATIVES INNOVADORES AL BAIX LLOBREGAT.
Si vols saber què hi vàrem dir clica aquí :
El dol migratori a l'aula d'acollida
El juliol vam participar a la 20a Escola d'Estiu de la FUNDACIÓ SERGI de Girona dins del Seminari "Repercussions del procés migratori en la salut emocional i mental des d'un enfocament social i comunitari ."
I el curs 2010-2011 ens va regalar un començament màgic:
El mes d'octubre vam participar a les Jornades NOS+ALTRES 2010 de Figueres.
El novembre al VII Simposi de LLengua i Immigració de Girona i al 29è Festival Internacional de titelles de Bilbao ("IV Encuentro Internacional de títeres en femenino")
El gener de l'11 vam iniciar un nou projecte d'AA batejat amb el nom "Equipatges singulars, equipatges universals". També vam col·laborar amb les jornades "Sant Vicenç divers" que organitzava el Centre de Normalització Lingüística de Sant Vicenç dels Horts.
I... celebràrem la primavera de l'11 amb l'activitat quinzenal "Esmorzars, jocs i paraules"
A partir del setembre de l'11 vam iniciar una nova etapa:
De l'Aula d'Acollida a l'Aula Ordinària. Al nou institut no hi ha AA i aprofitarem tota la riquesa apresa en aquests 6 cursos d'acollida, per compartir-la a l'aula ordinària.
Estem molt contents d'haver retornat al Prat, la ciutat on va néixer el bloc.
També ens fa molta il·lusió i alegria dir-vos que el 28 de juny del 12 vam participar a la III Jornada de Titelles i Educació presentant de nou "Babelartquímia.cat",El dol migratori a l'aula d'acollida. Trobareu la crònica de la Jornada a les revistes online PUTXINEL·LII i TITERESANTE(la 1a en català i la 2a en castellà). El comentari sobre la nostra intervenció el podeu llegir en un paràgraf sota de la 3a imatge :).
El curs 12-13, un part d'artquímia va haver de sumar forces per poder guanyar una batalla molt especial i
l'altra part va continuar fent relalitat UTOPIES: El novembre del 12 va començar el curs-projecte pilot "CAPSES D'ANADA I TORNADA, del jo al nosaltres" i va donar resultats molt bonics.També vàrem presentar el projecte al "V Encuentro de Títeres en Femenino" de Bilbao. Teniu la informació a la part superior del marge dret del bloc.Esperem que us agradi :) !!!
El curs 13-14 el projecte va continuar i el 22 d'abril vam poder estar de nou a peu d'aula:
Una altra batalla guanyada !!!!!

El curs 14-15 el projecte de les capses es va convertir en un Seminari de treball molt enriquidor i fructífer.I personalment, els alumnes de 1rC i Aula Oberta de l'INS Salvador Dalí del Prat de Llobregat van fer ben seu el projecte : Moltes gràcies, GROCS!

El curs 16-17 iniciem una nova etapa a l'INS Barcelona-Congrés . Retornem a l'Aula d'Acollida, a l'origen on va començar tot ...

Continuem el camí amb coratge i entusiasme:

Som aprenents de VIDA !!!!


MOLTES GRÀCIES A TOTES LES PERSONES QUE ENS HEU ACOMPANYAT I AJUDAT A TIRAR ENDAVANT

"FEM L'ESCAMOT DELS QUI MAI NO RECULEN"

Joan Salvat-Papasseit


AMISTAT,una bella paraula.



Els amics ..., UN GRAN TRESOR !
Coneixeu el llibre EL MÓN GROC de l'Albert Espinosa ?
EL MÓN GROC (si creus en els somnis ,es faran realitat) és un lllibre que em va arribar a les mans per atzar, com les millors coses de la vida ...Tinc la sort d'haver conegut un munt de "grocs"..i entre ells.. TOT L'ALUMNAT QUE HE ANAT I VAIG CONEIXENT A L'AULA D'ACOLLIDA . Si voleu saber qui són ELS GROCS haureu de llegir el llibre.

"Artquímia" estima la MÚSICA, la POESIA i les PARAULES ...


"LA PARAULA ÉS L'ARMA MÉS PODEROSA " Ramon Llull

"Com una font, a voltes, LA PARAULA
diu els secrets del món" Joan Vinyoli

"FER CRÉIXER LES COSES DIENT-LES: HEUS AQUÍ EL MIRACLE" Palau i Fabre

"L'ETERNITAT NOMÉS VIU EN L'EFÍMER" Diego Jesús Jiménez

"M'EXALTA EL NOU I M'ENAMORA EL VELL" J.V Foix

"AUNQUE NO TE OLVIDA UN RECUERDO,QUE YA TE ACOMPAÑA UN SUEÑO" Jesús Lizano

"...És veritat: cantar esponja el cor i ajuda a estimar...Darrera el simple entreteniment, hi ha unes profundes ganes d'educar. Les cançons ens han d'ajudar a unir coses ben desaparellades:les classes socials, les diferents cultures i els diferents pobles.(..)Cantar és un llenguatge universal" Xesco Boix

"La utopia és una forma de caminar" E.Galeano

"Cal aprendre a estimar les diferències" Joan Fuster

"La solidaritat és la tendresa dels pobles " Gioconda Belli





dimarts, 16 de novembre del 2010

Asiako tradizioaren itzalpean


Font:Berria.info
( Ens ha fet molta gràcia trobar aquest article en euskera on hi surt la nostra paraula:BABELARTQUÍMIA.CAT )

El curs passat us parlàvem d'aquest festival des de la distància i aquest any tindrem la sort de poder gaudir-lo el cap de setmana vinent. Ja us n'explicarem els ets i uts de tot plegat.
Estem molt il·lusionats i il·lusionades !!!

Txotxongiloen Bilboko jaialdian, nazioarteko eta hemengo 16 talde izango dira, ostiraletik hilaren 21era bitartean

Irune Berro.

Bilbo

Asiako tradizioak itzal handia izango du Txotxongiloen Bilboko 29. Nazioarteko Jaialdian. Hamasei taldek erakutsiko dituzte lanak, hilaren 12tik 21era, Campos antzokian. Eta horietatik bakar bat ere Asiakoa ez den arren, haietako asko kontinente hartako herrialdeetan barrena ibiliak direla azaldu du Concha de la Casa jaialdiko zuzendariak. Emango dituzten lanek «eragin nabarmenak» dituztela ziurtatu du, «itzalen teknikan eta estiloan».

Espainiako, Kataluniako, Kubako, Italiako, Bulgariako eta Euskal Herriko taldeak ariko dira Bilbon. Umeentzako obrak emango dituzte batik bat, baina izango da ikuskizunik helduentzat. Euskarazko lanak emango dituzte, baita atzerriko zenbait taldek ere. Igualadako (Katalunia) Teatre Nuk Aitona Matias eskainiko du, jaialdirako beren beregi euskaratuta. Eta Argentinako El Telonek Eskularruen istorioak. Marinelak eta piratak antzeztuko du. Espainiako Arena En Los Bolsillos taldeak euskaraz emango du, halaber, Cuando vuelve la luna lana: Ilargia itzultzen denekoa. Bilboko El Tenderete Urrun Erreinua-rekin izango da jaialdian; eta Donostiako Gar Produkzioak, Arrasto Bluak deritzon obrarekin.

Orobat, Kubako Teatro Tentempie (Pueblito de cuentos), Mexikoko Anima Titeres (Tres monólogos y una danza), Bernako Vessel Teatre (El soldadito de plomo) eta Italiako Viva Opera Circusek (Arlequín vagabundo buscando a la luna llena) parte hartuko dute, besteak beste, festibalean.

Aurten, Campos antzokiko Cupula aretoan izango dira emanaldiak. Ordea, jaialdiaren egitarauan jasotako gainerako ekitaldiak, omenaldiak, lantegiak, solasaldiak eta erakusketak, Barrankuako auzo etxean egingo dituzte.

Sarah Bianchiri omenaldia

Lau txotxongilolari omenduko dituzte hilaren 15ean: Sarah Bianchi eta Hector di Mauro argentinarrak, Dora Alonso kubatarra eta Alberto Mejia-Alfin mexikarra. Jaialdiaren antolatzaileak, Txirlora elkarteak, dokumentazio zentro bat ere badu, eta azken urteetan zendu diren sortzaile horien inguruan bideo bana egin du, «ez dadin gal haien obra». De la Casak azaldu duenez, «txotxongilolari askok ez dira eskola zehatz batekoak, eta komeni da haien lana jasotzea eta zabaltzea».

Txotxongiloak femeninoan atalaren barruan, Mariona Masgrau saria emango dute hilaren 20an Camposen -orduan jakinaraziko dute sarituaren izena-. Egun horretan, hainbat hitzaldi labur emango dituzte emakumezko adituek: Teresa Forcadak (Babelartquimia.cat), Anne Serranok (Mi querida maestra Adela Escartin), Ana Lia Zamoranok (Giuseppina Cazzaniga, toda una vida), Fara Madrigalek (Dora y Pelusin: mirada de una actriz) eta Agurtzane Maciasek (Historias de Kamishibai), besteak beste.