Un himne pel món...

" Un himne per no guanyar" LLuís LlachAprofitant que l'any 2008 va ésser L'ANY INTERNACIONAL DE LES LLENGÜES, l'Aula d'Acollida vàrem participar en el FESTIVAL DE NADAL amb un petit muntatge . Vam confeccionar aquest powerpoint amb imatges de diferents indrets del món i amb la música de Lluís Llach . Mentre es veia aquest power van sortir 9 parelles alumne -professor a l'escenari . Cada parella deia una paraula ( primer la deia el profe amb la llengua pròpia de l'alumne i després l'alumne la traduïa al català ).Les nou paraules escollides i les llengües pròpies dels alumnes varen ésser aquestes :
Confiança ( en wòlof ), respecte ( en romanès ), justícia(en xinès), esperança ( en romanès), somni ( en gallec), il·lusió ( en amazic), tendresa ( en castellà), amor ( en mapadungun) i pau(en àrab ). Era la nostra manera de dir BON NADAL i el nostre CANT A LA DIVERSITAT . Aprofitem per donar les Gràcies als alumnes i profes que hi van participar : El Ben del Senegal, l'Adrian de Romania,la Lina de Xina, la Dounia de Polònia -per part de mare -i del Marroc-per part de pare-,
l'Esther de Galícia, l' Abdelmajid del Marroc (Bereber),el Juan David de Colòmbia ,el Vicente de Xile , la Nàdia del Marroc , el Josep de Música , la Mai i la Lali de Socials , les Núries d'anglès, l'Enrique d'Educació Física, la Mercè de Castellà , el Jaume de l' Aula Oberta i la Teresa de l 'Aula d' Acollida .
I un agraïment especial per al Tino que ens va deixar aquestes imatges tan boniques.

FELIÇ 17 !!!! I continuem fent arrelar i enlairar SOMNIS!!!


El bloc "Artquímia" ha complert el seu 8è aniversari el gener del 2017. Vam néixer tímidament,com a bloc d'AA, la tardor del 2008 a l'INS Estany de la Ricarda del Prat i ens vam presentar de debò el gener de l'any 2009. Des del curs 2009-2010 fins al curs 2010-2011 vam continuar amb molta il.lusió a l'INS Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts . I el curs 2011-2012 vam retornar al Prat, començant una nova etapa a l'INS Salvador Dalí.
El més important de tot és que seguim pensant que QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL :-).

Per això a l'aula d'acollida- i a partir d'ara a l'aula ordinària- hi van néixer i hi naixeran paraules ....El curs 2007-2008 hi va néixer la paraula "BABELARTQUÍMIA.CAT". La vàrem presentar en públic per SANT JORDI com a preludi de la nostra EXPOSICIÓ DE TITELLES . Es una paraula de significat obert i plural .
I un dels seus significats és aquest :
"Babelartquímia" és una invitació a buscar entre totes i tots noves fórmules d'ensenyament i aprenentatge per atendre tots els móns personals, creatius i diversos que existeixen a les aules d'aquest jove segle XXI .
El curs 09-10 la paraula"BABELARTQUÍMIA.CAT" va ser presentada en el I CONGRÉS DE PRÀCTIQUES EDUCATIVES INNOVADORES AL BAIX LLOBREGAT.
Si vols saber què hi vàrem dir clica aquí :
El dol migratori a l'aula d'acollida
El juliol vam participar a la 20a Escola d'Estiu de la FUNDACIÓ SERGI de Girona dins del Seminari "Repercussions del procés migratori en la salut emocional i mental des d'un enfocament social i comunitari ."
I el curs 2010-2011 ens va regalar un començament màgic:
El mes d'octubre vam participar a les Jornades NOS+ALTRES 2010 de Figueres.
El novembre al VII Simposi de LLengua i Immigració de Girona i al 29è Festival Internacional de titelles de Bilbao ("IV Encuentro Internacional de títeres en femenino")
El gener de l'11 vam iniciar un nou projecte d'AA batejat amb el nom "Equipatges singulars, equipatges universals". També vam col·laborar amb les jornades "Sant Vicenç divers" que organitzava el Centre de Normalització Lingüística de Sant Vicenç dels Horts.
I... celebràrem la primavera de l'11 amb l'activitat quinzenal "Esmorzars, jocs i paraules"
A partir del setembre de l'11 vam iniciar una nova etapa:
De l'Aula d'Acollida a l'Aula Ordinària. Al nou institut no hi ha AA i aprofitarem tota la riquesa apresa en aquests 6 cursos d'acollida, per compartir-la a l'aula ordinària.
Estem molt contents d'haver retornat al Prat, la ciutat on va néixer el bloc.
També ens fa molta il·lusió i alegria dir-vos que el 28 de juny del 12 vam participar a la III Jornada de Titelles i Educació presentant de nou "Babelartquímia.cat",El dol migratori a l'aula d'acollida. Trobareu la crònica de la Jornada a les revistes online PUTXINEL·LII i TITERESANTE(la 1a en català i la 2a en castellà). El comentari sobre la nostra intervenció el podeu llegir en un paràgraf sota de la 3a imatge :).
El curs 12-13, un part d'artquímia va haver de sumar forces per poder guanyar una batalla molt especial i
l'altra part va continuar fent relalitat UTOPIES: El novembre del 12 va començar el curs-projecte pilot "CAPSES D'ANADA I TORNADA, del jo al nosaltres" i va donar resultats molt bonics.També vàrem presentar el projecte al "V Encuentro de Títeres en Femenino" de Bilbao. Teniu la informació a la part superior del marge dret del bloc.Esperem que us agradi :) !!!
El curs 13-14 el projecte va continuar i el 22 d'abril vam poder estar de nou a peu d'aula:
Una altra batalla guanyada !!!!!

El curs 14-15 el projecte de les capses es va convertir en un Seminari de treball molt enriquidor i fructífer.I personalment, els alumnes de 1rC i Aula Oberta de l'INS Salvador Dalí del Prat de Llobregat van fer ben seu el projecte : Moltes gràcies, GROCS!

El curs 16-17 iniciem una nova etapa a l'INS Barcelona-Congrés . Retornem a l'Aula d'Acollida, a l'origen on va començar tot ...

Continuem el camí amb coratge i entusiasme:

Som aprenents de VIDA !!!!


MOLTES GRÀCIES A TOTES LES PERSONES QUE ENS HEU ACOMPANYAT I AJUDAT A TIRAR ENDAVANT

"FEM L'ESCAMOT DELS QUI MAI NO RECULEN"

Joan Salvat-Papasseit


AMISTAT,una bella paraula.Els amics ..., UN GRAN TRESOR !
Coneixeu el llibre EL MÓN GROC de l'Albert Espinosa ?
EL MÓN GROC (si creus en els somnis ,es faran realitat) és un lllibre que em va arribar a les mans per atzar, com les millors coses de la vida ...Tinc la sort d'haver conegut un munt de "grocs"..i entre ells.. TOT L'ALUMNAT QUE HE ANAT I VAIG CONEIXENT A L'AULA D'ACOLLIDA . Si voleu saber qui són ELS GROCS haureu de llegir el llibre.

"Artquímia" estima la MÚSICA, la POESIA i les PARAULES ...


"LA PARAULA ÉS L'ARMA MÉS PODEROSA " Ramon Llull

"Com una font, a voltes, LA PARAULA
diu els secrets del món" Joan Vinyoli

"FER CRÉIXER LES COSES DIENT-LES: HEUS AQUÍ EL MIRACLE" Palau i Fabre

"L'ETERNITAT NOMÉS VIU EN L'EFÍMER" Diego Jesús Jiménez

"M'EXALTA EL NOU I M'ENAMORA EL VELL" J.V Foix

"AUNQUE NO TE OLVIDA UN RECUERDO,QUE YA TE ACOMPAÑA UN SUEÑO" Jesús Lizano

"...És veritat: cantar esponja el cor i ajuda a estimar...Darrera el simple entreteniment, hi ha unes profundes ganes d'educar. Les cançons ens han d'ajudar a unir coses ben desaparellades:les classes socials, les diferents cultures i els diferents pobles.(..)Cantar és un llenguatge universal" Xesco Boix

"La utopia és una forma de caminar" E.Galeano

"Cal aprendre a estimar les diferències" Joan Fuster

"La solidaritat és la tendresa dels pobles " Gioconda Belli

diumenge, 5 de maig de 2013

Nominem més blocs per als Premis One Lovely Blog Awards i contestem el qüestionari...

Recentment "Artquímia" ha estat reconegut i premiat pel blog,Anem a  pams, als Premis One Lovely Blog Awards, premi que persegueix el reconeixement i el recolzament a la difusió de blocs que comencen i que resulten interessants al lector/a. 


Amb l'objectiu de continuar creant sinèrgies i seguir aquesta iniciativa, els nominats hem de complir les següents pautes:

  • Anomenar i agrair el premi a la persona / bloc que ha concedit la nominació.
  • Fer-te seguidora d'alguna manera del bloc.
  • Respondre les 11 preguntes que et fa.
  • Atorgar el premi a 11 blocs que t'agradin, imprescindible que no siguin molt coneguts.
  • Fer 11 noves preguntes als que són premiats.
  • Informar del premi a cadascun dels blocs que nominis.
  • Visitar els altres 10 blocs que han estat premiats.
 Els nostres blocs nominats són : 

De boca a orella

El bloc del Joan

Prova de lletra

Pont de mar blava

Es Racó de PT

El petit tresor

L'arbre de les paraules

Fundación Escuela Solidaridad

Rutas de Polichinela

Escuela Audiovisual Infantil 

GPS-sonoro 

Ens agrada seguir "les paraules" de tots aquests blocs ...


"Com una font, a voltes, LA PARAULA
  diu els secrets del món" Joan Vinyoli


I les nostres 11 preguntes per als blocs nominats són aquestes: 

  1.- Quin és l'objectiu del teu bloc ?
  2.- Col·labores o escrius en altres blocs?
  3.- Com penses que poden ajudar les xarxes socials en la difusió i el 
        treball del món educactiu, social, artístic,..?
  4.- Què et preocupa del món educatiu i/o artístic?
  5.- I del social ?
  6.- Podries recomanar-nos algun llibre que has llegit últimament?
  7.- Creus que la creativitat és necessària en tots els àmbits de la vida ?
  8.- Podries explicar-nos l'última pel·lícula o obra de teatre que has vist?
  9.- Quines músiques t'agraden?
10.- On et faria il·lusió viatjar ?
11.- I per acabar, ens podries parlar d'alguna entrada del teu bloc que 
        per algun motiu és especial ?         


Contestem les preguntes del bloc "Anem a pams":1. Quan et vas iniciar en el món dels blocs, anteriorment havies pensat alguna vegada que series l'autor d'un bloc?

La veritat és que no, per a mi les qüestions informàtiques eren realitats ben llunyanes ...

2. ¿Per què iniciar el projecte del bloc, quins eren els teus objectius?

Per donar a conèixer tot el que fèiem a la nostra aula d'acollida, una experiència molt especial per a mi, tant a nivell professional com sobretot humà.Com va dir un alumne una vegada " A l'aula d'acollida donem corda al català i també als somnis".

3. Com determines el tema que vas a tractar?

Quan hi havia l'aula d'acollida, els temes eren qualsevol qüestió relacionada amb l'aula, així com el seguiment i explicació dels nostres projectes.
Després, els temes són molt diversos però relacionats sempres amb l'escola inclusiva,la  interculturalitat, l'art i l'ensenyament, etc. 

4. Has escrit o col · laborat en algun altre bloc?

Sí, el curs passat vaig iniciar un bloc amb alumnes de 1r d'ESO sobre emocions.

5. Com penses que poden ajudar les xarxes socials en la difusió i en el treball en el món social?

Penso que poden ajudar força perquè permeten connectar amb molta gent que treballa en camins i maneres semblants, podem aprendre molt uns dels altres a través de conèixer tot el que cadascú aporta.

6. Quins són les teves màximes preocupacions en relació al món social actualment?

En són moltes perquè la realitat no és gaire amable però n'esmentaré una 
relacionada amb el món educatiu:
La necessitat que l'escola sigui inclusiva i acollidora de veritat i en majúscules. 

7. Podries recomanar algun llibre sobre temàtica social?

Sí, és un llibre que ha sortit fa poc i m'ha encantat perquè malgrat la situació actual no és bona, ens proposa una nova realitat per al món, un canvi de paradigma .

La nova realitat, de Jordi Pigem 

8. ¿Què opines sobre la coeducació?

La trobo més necessària que mai perquè a vegades sembla que hi hagi una involució en aquest tema.

9. Podries explicar-nos una experiència positiva que hagis tingut a través de la teva experiència com a blogger?

Sí, n'hem tingudes moltes...però una de maca i molt generosa va ser un cop que vam citar el treball d'un grup de música sobre el temes migratoris, el CD es deia "Mar Mur" i el grup ens ho va agrair amb un comentari i ens va regalar el CD . Gràcies de nou al Toni Torregrossa !!!!

10. Quins mitjans de difusió fas servir per al teu bloc?

La veritat és que d'això no en sabem massa... i la difusió del nostre bloc queda entre nosaltres ...

11. Finalment, ens podries parlar d'alguna entrada al bloc a la qual tinguis un especial afecte?

N'hi ha moltes !!! però em ve de gust citar-vos una que vaig escriure després de la mort del meu pare i la recordo especialment pels comentari que vaig rebre dels meus alumnes de l'aula d'acollida, que en aquells moments van ser i continuen sent un gran tresor.